2017-01-25 03:36


AIBA plănuieşte revoluţie în box

 |  13:30
AIBA plănuieşte revoluţie în box

Preşedintele AIBA, Ching-Kuo Wu, este decis ca în cel mai scurt timp să aducă boxul amator la rangul celui profesionist. Totodată, un nou sistem computerizat de punctaj va fi folosit la competiţiile de box după Jocurile Olimpice 2012 de la Londra.

Maşina de punctaj va fi înlocuit de sistemul din boxul profesionist, cu buletine de punctaj, care să împiedice manipularea scorurilor. Şi totul va fi făcut pentru  a încuraja pugiliştii să practice un box spectaculos.

Mai mult decât atât, căştile de protecţie pentru boxeri vor dispărea, de asemenea, după Londra, iar din 2013 va fi lansată AIBA Professional Boxing (APB), care va permite amatorilor să câştige bani fără a face pasul la profesionism.

“Actualul sistem de punctaj se bazează pe loviturile trimise, iar judecătorul nu poate evalua altfel un boxer. Buletinele de 10 puncte sunt mai cuprinzătoare, stilul şi spiritul de luptă regăsindu-se în scor. În acest moment nu se dau puncte pentru stilul de . Muhammad Ali de ce este mare? Datorită stilului său”, a declarat şeful AIBA.

AIBA a lansat deja World Series Boxing (WSB) acum 3 ani şi care permite amatorilor să câştige bani în aceste competiţii fără a face pasul la organizaţiile profesioniste, dar APB va fi un alt pas înainte pentru a diminua decalajul dintre nivelul amatorilor şi profesioniştilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-01-26

TAGURI: Aiba, box, revolutie, planComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image