2017-01-22 20:29


Alba-neagra cu Lucescu jr! Selecţionerul a chemat la naţională un jucător fără echipă, dar şi alţii care sunt ieşiţi din formă sau nu sunt titulari la echipele de club

 |  19:07
Alba-neagra cu Lucescu jr! Selecţionerul a chemat la naţională un jucător fără echipă, dar şi alţii care sunt ieşiţi din formă sau nu sunt titulari la echipele de club
Mai sunt doar câteva zile până la meciul cu Bosnia,decisiv pentru viitorul naţionalei, dar şi pentru soarta antrenorului primeireprezentative. Iar pentru asta, Lucescu jr trebuia să facă o selecţie foarteatentă în privinţa lotului cu care va aborda duelul de foc de la Zenica. Dacărevenirea, după17 luni, a lui Mutu era aşteptată de toată lumea, tehnicianul asurprins din nou prin convocarea unor jucători care ba nu sunt titulari laechipele de club, ba nu sunt într-o formă ce îi recomandă pentru o chemare lalot, ba, mai rău, nici măcar nu au o echipă la care să evolueze.

Tamaş, titular o dată în ultimele două luni la WBA

După un început de senzaţie în Premier League, GabiTamaş a pierdut uşor-uşor echipa de start la West Bromwich. În toamna trecută,oficialii grupării engleze erau extrem de mulţumiţi de evoluţiile internaţionaluluiromân şi nu mai ştiau cum să-l mulţumească, iar în acest sens i-au prelungitcontractul şi i-au mărit salariul stagional, de teamă ca jucătorul să nu plecela o echipă mare din Albion. Totul a luat-o la vale pentru Tamaş la finalulanului 2010, atunci când a încasat un cartonaş roşu şi a fost suspendat treimeciuri. Ulterior, echipa a ţinut-o din eşec în eşec şi a ajuns în zonaretrogradării, iar decizia demiterii antrenorului Roberto Di Matteo a venit într-unfinal. Pentru Tamaş a fost un şoc, deoarece italianul a fost cel care ainsistat mult pentru aducerea sa la echipă. Numirea lui Roy Hodgson pe bancalui WBA a coincis cu trecerea pe banca de rezerve a apărătorului român. Şiacolo a rămas de două luni încoace, cu o singură excepţie, în 20 februarie, înpartida cu Wolves, în care a prins un loc de titular. Cu toate acestea, Lucescul-a chemat pe Tamaş la naţională, iar dacă nu se întâmplă ceva ieşit din comun,fundaşul va fi titular alături de Chivu în centrul defensivei în meciul cuBosnia.

Goian nu mai jucase din ianuarie pentru Palermo!

Fostul fundaş al Stelei a revenit şi el în mod ciudat la prima reprezentativă. Cel poreclit “Goe” a marcat în weekend în poarta Milanului, gol careprobabil l-a şi readus sub tricolor, însă nu trebuie uitat că acesta abia vinedupă două luni de refacere după ruptura musculară suferită la începutul anului. În acest timp, Paul Papp sauhulitul Dragoş Grigore sunt titulari şi joacă aproape fără greşeală în Liga I. Chiarşi Cosmin Moţi putea fi o soluţie, mai ales că stoperul s-a lăsat de fumat, iarîn acest retur evoluţiile sale au fost extrem de apreciate.

Florescu este şomer!

Pariul lui Lucescu, George Florescu, a fost dat afarăde la Alania Vladikavkaz şi nu a mai jucat de 4 luni un meci oficial, dar esteprezent la lot, mai mult decât atât, are mari şanse să fie chiar şi titular laZenica la mijlocul terenului alături de Dan Alexa. Un fapt similar s-a petrecutanul trecut la meciul cu Albania, atunci cândselecţionerul a apelat la Cosmin Contra, care în acel moment nu activala nici o echipă de club. Alt caz este Adrian Ropotan, care este văzut în acestmoment mai mult ca o soluţie de rezervă la naţională, însă el a fost chemattotuşi pentru partida cu Bosnia, asta chiar a ratat startul în campionatul Rusieidin cauza unei suspendări de trei etape şi nu a mai jucat de câteva luni unmeci oficial pentru Dinamo Moscova. Tot la mijlocul terenului s-a apelat şi laCiprian Deac, fotbalist care nu a mai prins lotul la Schalke de o lună şijumătate. Şi el are mari şanse să fie titularizat împotriva Bosniei, asta dacăantrenorul nu îl va prefera pe Ianis Zicu, golgheterul şi cel mai în formăjucător din campionatul intern.

Mutu şi cu mai cine în atac?

Revenirea Briliantului la naţională pică cum nuse poate mai bine pentru Răzvan Lucescu. Dacă din campionatul intern nu preaare pe cine să aleagă, selecţionerul i-a adus la lot pe Ciprian Marica şi pe BogdanStancu. Primul este certat cu antrenorul şi oficialii lui Stuttgart şi doar seantrenează cu echipa de club, însă nu are în picioare jocuri oficiale de laînceputul lunii februarie, în timp ce ex-stelistul este în scădere vizibilă deformă şi are evoluţii submediocre la Galatasaray, chiar dacă Hagi insistă şi îlintroduce mereu titular. Al patrulea atacant din lotul naţionalei estedebutantul Marius Alexe, care, în ciuda evoluţiilor bune din acest retur decampionat, nu pare copt pentru prima reprezentativă.

Lotul pentru Bosnia:

Portari: Costel Pantilimon(FC Timişoara), Ciprian Tătăruşanu (Steaua), Silviu Lung jr (UniversitateaCraiova);

Fundaşi: CristianSăpunaru (FC Porto), Cornel Râpă (Oţelul Galaţi), Adrian Sălageanu (OţelulGalaţi), Gabriel Tamaş (West Bromwich Albion), Cristian Chivu (InternazionaleMilano), Dorin Goian (US Palermo), Florin Gardoş (Steaua), Răzvan Raţ (ŞahtiorDoneţk);

Mijlocaţi: GabrielTorje (Dinamo), Adrian Ropotan (Dinamo Moscova), George Florescu (AlaniaVladikavkaz), Ianis Zicu (FC Timişoara), Dan Alexa (FC Timişoara), GabrielMureşan (CFR Cluj), Ciprian Deac (Schalke 04), Răzvan Cociş (Karpati Lvov);

Atacanţi: AdrianMutu (AC Fiorentina), Marius Alexe (Dinamo), Ciprian Marica (VfB Stuttgart),Bogdan Stancu (Galatasaray Istanbul)

UEFA nu glumeşte, ameninţă Bosnia cu excluderea!

Comitetul Executiv al forului european a reconfirmat deciziade a exclude de la 1 aprilie Federaţia Bosniacă de Fotbal, deoarece încă nu şi-amodificat statutul de conducere. În momentul de faţă, FBF are în frunte treipreşedinţi, un bosniac, un croat şi un sârb. Dacă până la data menţionată forulbosniac nu ia măsurile necesare pentru a intra în legalitate, acesta riscă suspendareaechipelor de club şi a naţionalei din toate competiţiile internaţionale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-09-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image