2019-01-22 19:00


UPDATE. Alertă cu bombă la Congresul FIFA de la Zurich, la care participă reprezentanții celor 209 de membri ai forului mondial

 |  14:35
UPDATE. Alertă cu bombă la Congresul FIFA de la Zurich, la care participă reprezentanții celor 209 de membri ai forului mondial

Poliţia a anunţat că o alertă cu bombă a fost înregistrată, vineri, la Congresul Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), care are loc la Zurich şi la care participă reprezentanții celor 209 de membri ai forului mondial, transmite AFP, citat de Agerpres.

"Confirmăm că am primit o ameninţare cu bombă în legătură cu Congresul FIFA. Poliţiştii se află în zonă", a declarat un reprezentant al poliţiei din Zurich. 

Federația Internațională de Fotbal (FIFA) își va alege, vineri, 29 mai, în cadrul Congresului de la Zurich, președintele pentru un mandat de patru ani, la scrutin urmând să participe reprezentanții celor 209 de membri ai forului mondial.

Amenințarea cu bombă de la Congresul FIFA s-a întâmplat la ora 11.00 și de atunci Congresul se află într-o pauză. Până în prezent nu se știe dacă se vor relua discuțiile în cadrul evenimentului.

De asemenea, în fața Congresului sunt proteste ale palestinienilor care cer ca Israelui să fie exclus din toate competițiile organizate de FIFA.

Președintele FIFA, Joseph Blatter, a refuzat în cadrul Congresului să demisioneze și să-și retragă candidatura pentru un nou mandat.

Blatter a făcut apel la "unitate și spirit de echipă", în discursul de deschidere a Congresului forului fotbalistic mondial, venit pe fondul celui mai mare scandal de corupție din istoria organizației.

Deschiderea reuniunii, la care ar urma să se aleagă în cursul acestei zile noul preşedinte al FIFA între Joseph Blatter și Prințul Ali al Iordaniei, a fost întreruptă de o femeie care agita steagul palestinian, aluzie la o altă controversă internă cu conotații politice a FIFA.

Congresul are loc pe fondul chemărilor occidentale tot mai intense la amânarea alegerii președintelui până la elucidarea acuzațiilor de corupție care au dus săptămâna aceasta la arestarea a șapte oficiali FIFA și lansarea a două anchete, în Statele Unite și Elveția.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-29

TAGURI: alerta, bomba, congres, fifa, zurisc, participa, reprezentant, 209, membru, for, mondial
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriloading...