2019-03-26 12:33


Aliaţi surpriză pentru Rudel Obreja în războiul cu AIBA

 |  14:18
Aliaţi surpriză pentru Rudel Obreja în războiul cu AIBA

Ameninţat cu dezafilierea de AIBA, preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, este sprijinit în lupta cu forul mondial de cele mai importante organizaţii ale boxului profesionist. Asta după ce Asociaţia Internaţională de Box Amator şi-a făcut publice planurile de a intra în lumea profesionistă şi chiar să pună monopol pe ea.

Într-un comunicat postat chiar pe site-ul WBC (World Boxing Council), cea mai importantă versiune a boxului profesionist, preşedintele Jose Sulaiman, reclamă abuzul pe care AIBA îl face în privinţa României. Alături de Obreja sunt şi IBF, versiunea unde e Lucian Bute campion mondial, şi EBU, organizaţie europeană a boxului profesionist, care şi-au exprimat public indignarea faţă de măsurile dure luate de AIBA în cazul şefului FR Box.

“WBC şi EBU îşi exprimă suportul lor total pentru autorităţile din România şi sunt alături de Federaţia Română de Box în acest caz. AIBA îşi arată politica sa dictatorială, monopolistă, nu numai în lumea boxului amator, dar şi în cea a profesioniştilor, fapt pentru care WBC protestează cu vehemenţă”, se arată în scrisoarea publică semnată de preşedintele WBC, Jose Sulaiman.

AIBA a anunţat de curând că din 2013 intenţionează să intre în boxul profesionist, în care sportivii nu vor mai purta căşti, exact măsura pentru care Rudel Obreja a fost suspendat pentru 11 ani în urmă cu doi ani. “Am cerut asta de ani de zile, iar acum ei se laudă că vor relansa boxul amator. A fost proiectul meu, inclusiv la numărul de minute şi reprize. Demonstrează încă  o dată abuzul făcut împotriva mea”, a spus Obreja pentru “Puterea”.

Monopol şi pe boxul profesionist

Începând de anul viitor, AIBA încearcă să obţină şi acordul tuturor sportivilor amatori să treacă la profesionişti, însă exclusiv sub tutela forului condus de taiwanezul Kim, astfel că WBC, IBF, WBA sau WBO s-ar putea trezi fără pugilişti. “Îşi vor frânge gâtul, vă spun sigur. S-au băgat pe un teritoriu pe care nu îl cunosc. Va fi un mare fiasco, pentru că nu vor putea niciodartă să le ia faţa promotorilor care învârt miliarde de dolari”, a mai afirmat preşedintele Federaţiei Române de Box.

Şanse mari pentru Mondialul de la Baku

În ciuda faptului că FR Box a fost anunţată că de la 1 septembrie va fi dezafiliată, AIBA nu a anunţat nici până în prezent că sancţiunea a fost pusă în aplicare. Ratificarea unei decizii poate fi luată doar pe 24 septembrie, atunci când are loc Adunarea Generală a AIBA. Cum Mondialele de la Baku încep pe 22 septembrie, sportivii români au şanse foarte mari să fie prezenţi la startul competiţiei. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-02-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


JUSTICE
03 Sep 2011

ce mafiot obreja asata-pina ieri murea de foame acum a cumparat hoteluri pe litoral-nu poti fi si la amatori si la profesionisti-meciuri aranjate- mafia din box-bani negri
Random imageUltimele stiri
loading...