2017-01-24 17:12


Alin Petrache: 2011 a fost un an de excepţie pentru rugby-ul românesc

 |  12:44
Alin Petrache: 2011 a fost un an de excepţie pentru rugby-ul românesc

Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby (FRR), a declarat că anul care se încheie a fost unul de excepţie pentru sportul cu balonul oval din ţara noastră.

''Încheiem un an competiţional de excepţie pentru Federaţie Română de Rugby. 2011 a fost un an puternic din punctul de vedere al rugby-ului. Chiar dacă rezultatele s-au lăsat puţin aşteptate, să nu uităm că am organizat la Bucureşti turnee grandioase. Poate este anul cu cele mai multe competiţii organizate de Federaţia Română de Rugby. Asta înseamnă Campionate Europene under 17, under 18, under 19 şi under 20. Tot aici intră IRB Nations Cup, la fel, o competiţie de mare prestigiu a Federaţiei Internaţionale de Rugby (IRB). Mă gândesc apoi la Campionatul European de rugby în 7, masculin şi feminin, finalele fiind organizate tot la Bucureşti. Să nu uităm participarea noastră la Cupa Mondială de rugby, care, cred eu, pentru noi ca federaţie şi pentru iubitorii sportului românesc este un pas înainte'', a declarat Petrache pentru Agerpres.

''Este adevărat că am dezamăgit puţin la Cupa Mondială, prin prestaţia în meciul contra Georgiei, unde ne doream cu toţii victoria, dar nu am obţinut-o. Sunt mai multe motive, am făcut o analiză a lor. Nu vreau să răscolim acum această participare la Cupa Mondială. Important este că am fost acolo, că suntem una dintre cele 12 naţiuni care au participat la toate ediţiile Cupei Mondiale, fapt care ne dă siguranţă'', a mai spus Petrache, promiţând că ''în mod cert şi în anul 2015 România se va califica la competiţia supremă''.

''La realizări pe anul 2011 punem şi un sediu extraordinar al federaţiei, pe care l-am primit de la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. A fost un parteneriat pe care l-am făcut cu ei, noi am dat terenul, iar ei s-au obligat să ne dea sediul. Noi l-am pus pe picioare, l-am echipat şi mobilat. Este acum unul dintre cele mai frumoase sedii de federaţii din România. În două luni de zile vom avea gata şi primul teren sintetic de rugby din România. Terenul 3 din complexul nostru'', a adăugat Alin Petrache.

Preşedintele FRR consideră că ''în anul 2012 o să fie la fel de greu. Cred că din punct de vedere financiar o să fie mici impedimente. Nici nu ştiu la ce să mă aştept cu problemele macroeconomice care au loc în Europa. Mă refer la căderea cursului la moneda euro. Nu ştim ce se va întâmpla în Grecia, cu Italia, cu euro ca monedă. Aceste lucruri ne vor afecta cu siguranţă din punct de vedere economic. În rest, vom avea aici a şasea oară competiţia IRB Nations Cup. Cei de la federaţia internaţională de specialitate au decis să ne mai dea încă un an de zile acest turneu. Este o competiţie superbă''.

Petrache a mai precizat că ''la începutul lunii februarie vom avea o întâlnire cu reprezentanţii echipelor din eşalonul doi la nivel mondial, locurile 10-20. Se poate ca această întâlnire să aibă loc pe pământ japonez sau american. Vom discuta calendarul competiţional pentru următorii patru ani de zile. Am solicitat meciuri mult mai puternice, având în vedere că avem nevoie de aceste întâlniri. Am văzut problemele care apar la Cupa Mondială, unde întâlnim adversari de talie, dar îi întâlnim o dată la patru ani''.

Alin Petrache a afirmat că IRB îşi propune să facă acest program internaţional cu România, Georgia, Rusia, Canada, SUA, Japonia, Samoa, Fiji şi Tonga.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-08-17

TAGURI: Petrache, rugby, an, exceptie



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


Random image