2018-12-15 09:00


Alpinism: Crina Coco Popescu a escaladat cel mai înalt vârf al Antarcticii

 |  14:49
Alpinism: Crina Coco Popescu a escaladat cel mai înalt vârf al Antarcticii

Tânăra alpinistă Crina Coco Popescu a reuşit să atingăvârful Masivului Vinson, cel mai înalt din Antarctica, de 4.892 de metri, şi estefoarte aproape de a deveni prima femeie din lume care încheie circuitele SevenSummits şi Seven Volcanos.

“A fost o ascensiune lungă, de aproape 12 ore, dar nu mi-a pus problemedeosebite, mă aşteptam la o zi lungă de vârf. M-am mişcat bine şi, deşi eramevident cea mai tânără, ritmul impus de Alex, Mario şi Max mi-a convenit deminune. După aproape 18 ore de la plecare, pe o vreme bună, dar cu -30 - -35 degrade, după o coborâre cu mici peripeţii, am ajuns din nou la căldura saculuimeu de dormit”, a povestit adolescenta în vârstă de 16 ani.

Începând de joi, Cocoşi restul echipei vor începe asceniunea pe Muntele Sidley, cel mai înalt vulcandin Antarctica, 4.285 de metri. Dacă expediţiava reuşit, românca va fi prima femeie din lume care încheie circuitul SevenVolcanos, cei mai înalţi vulcani de pe toate continentele.

Ultimul obiectiv al Crinei Popescu rămâne Everestulpentru a reuşit să finalizeze circuitul celor mai înalte vârfuri de pe toatecontinentele. Până acum a reuşit să escaladeze Elbrus, Kilimanjaro, Aconcagua, McKinley, Carstensz Pyramid şi Vinson.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-01-20
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...