2018-12-10 02:03


AMICAL LA BOLOGNA. Italia – România, marţi ora 21.45, Pro TV

 |  17:49
AMICAL LA BOLOGNA. Italia – România, marţi ora 21.45, Pro TV
Florentin Dincă

Naţionala României are parte de un început de pregătire cât se poate de tare pentru EURO 2016. Tricolorii întâlnesc în această seară, în deplasare, reprezentativa Italiei, calificată la pas la turneul final de anul viitor din Franţa. Chiar dacă Antonio Conte va odihni mai mulţi titulari pentru meciul cu Torje&Co., testul rămâne extrem de concludent pentru Anghel Iordănescu, care va opera câteva modificări în formula ce a dus greul în campania de calificare.

Schimbări ar putea apărea în poartă, unde Tata Puiu vrea să-i dea şansa să apere şi lui Costel Pantilimon, pe partea dreapta a apărării, acolo ar putea fi încercat din nou Cristi Săpunaru, la mijloc, acolo unde Budescu este favorit în faţa lui Sânmărtean, iar în avanposturi ar putea avea loc rocada Keşeru – Florin Andone. "Ne-am dorit un amical cu Italia, e printre echipele bune ale Europei. A fost campioană mondială, Are o echipă cu mulţi jucători de valoare, jucători cu experienţă. Cred că asta îi va stimula şi pe băieţii noştri. Pentru mine e important şi rezultatul şi jocul, avem nevoie să vedem exact disponibilitatea băieţilor noştri, să vedem unde ne aflăm în momentul de faţă", a spus Iordănescu.

AMICAL LA BOLOGNA. Italia – România, marţi ora 21.45, Pro TV
zoom
Omagiu victimelor din Colectiv

Federaţia Română de Fotbal şi sponsorul tehnic al naţionalei s-au întrebuinţat ceva pentru a aduce un omagiu celor 56 de victime (n.r – până la închiderea ediţiei) din clubul Colectiv. Tricolorii vor intra cu un banner cu un mesaj specific, dar vor şi purta tricouri personalizate în memoria celor care s-au stins tragic în incidentul din Capitală. Numele şi numerele de pe spatele tricourilor vor fi de cunoare neagră şi, în plus, numerele vor fi alcătuite din numele celor dispăruţi. Se va ţine un moment de reculgere înainte de fluierul de start, dar nu numai pentru victimele din Colectiv, dar şi pentru cele din atentatele teroriste care au însângerat în week-end Parisul. “E tristeţe mare în toată lumea. A început totul la noi, unde au murit atâţia oameni. Suntem alături de cei îndoliaţi şi ne rugăm pentru cei răniţi. Apoi s-a întâmplat ce s-a  întâmplat şi în Franţa. E foarte greu”, a spus Gabi Torje, citat de sport.ro, şi a fost completat de Săpunaru: “E infiorător să ieşi în oraş şi să vină unul să te măcelărească. Acum nu putem totuşi să ne temem, că nu e război. S-a întâmplat în Franţa, noi suntem la Bologna. Dar s-a ajuns prea departe".

„Să încheiem anul cu o victorie

Torje mai are o singură dorinţă pentru acest final de an. Naţionala să încheie cu un succes un 2015 care ne-a dus după atâta amar de vreme la un nou turneu final. Unde mijlocaşul nu se mulţumeşte doar cu prezenţa, ci măcar cu o calificare din grupe. “Italia rămâne Italia, chiar dacă a trecut şi ea printr-o perioadă mai grea. Au jucători foarte valoroşi, care evoluează în Serie A.Ar fi foarte frumos pentru noi să încheiem anul cu o victorie, pe lângă calificarea la EURO, pe care mulţi nu o credeau posibilă.La EURO va fi altceva. Acolo nu e timp să pregăteşti toate meciurile, ai 90 de minute în care trebuie să dai totul, indiferent de adversar.Ne dorim o grupă cât mai uşoară, e normal, toata lumea îşi doreşte asta. Noi vrem să trecem de grupe".

Echipe probabile

Italia: Sirigu - De Silvestri, Barzagli, Acerbi, Antonelli - Giaccherini, Montolivo, Soriano, El Shaarawy - Okaka, Zaza

România: Pantilimon – Săpunaru, Chiricheş, Grigore, Raţ – Hoban, Pintilii – Torje, Budescu, Maxim - Andone


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-16

TAGURI: romania, italia, amical, pro tv
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...