2017-01-17 19:41

SPORT


Amical de “gală”!

 |  21:00
Amical de “gală”!

Victor Piţurcă începe drumul pentru calificarea la Mondialul din 2014 cu un contra „celebrei naţionale a Turkmenistanului, reprezentativă care se află în clasamentul FIFA pe locul 146, sub cea a statelor Republica Dominicană, Burundi, St. Vincent sau Nicaragua. Am auzit ceva de Turkmenistan. Dar nu de echipă, am auzit de ţaraTurkmenistan. Sper să nu ne producă vreo surpriză neplăcută, spun în cor tricolorii.

Cu un lot format în totalitate din jucători care evoluează în competiţia internă, Piţi încearcă să găsească fotbalişti pe care se poate baza în campania de calificare care începe în septembrie, şi care să stea alături de Mutu, Raţ sau Radu Ştefan. Dacă unii dintre ei, cum ar fi Luchin, Papp, Găman, Gardoş, Chiricheş, Bourceanu, Chipciu, au devenit deja certitudini pentru Piţi, în acest cantonament tehnicianul încearcă alte câteva nume pentru viitorul naţionalei: Râpă, Grecu, Curelea şi Bumba. Cel puţin ultimul, care abia a împlinit 18 ani, este pariul cel mare al selecţionerului.

Piţi mizează pe scheletul Stelei

Contra ilustrei Turkmenistan selecţionerul va începe cu o formulă în care steliştii sunt la putere. Practic, în mare, va fi un mix între Steaua, Dinamo şi Poli Timişoara. Roş-albaştrii vor fi reprezentaţi de Tătăruşanu, Chiricheş, Bourceanu, Gardoş, Chipciu şi Tănase, Dinamo îi va avea pe Luchin şi Marius Niculae, iar divizionara secundă va miza pe Sepsi şi Goga. Nu va lipsi din formula de start nici Valerică Găman, unul dintre copiii de suflet ai lui Piţi.

Vedeta Mingazow joacă în Letonia

Selecţionata Turkmenistanului este o necunoscută pentru toată lumea. Lotul este format în majoritate din jucători care evoluează în campionatul intern. Doar trei fotbalişti joacă în afara graniţelor. Vedeta Ruslan Mingazow, 20 de ani, joacă pentru Skonto Riga, în Letonia, în timp ce Myrat Hamrayew şi Artur Gevorkyan evoluează în Uzbekistan.

ROMÂNIA – TURKMENISTAN, ANTALYA, ORA 19.00, DIGISPORT 1

România: Tătăruşanu – Luchin, Găman, Chiricheş, Sepsi – Bourceanu, Gardoş – Goga, Tănase, Chipciu – M. Niculae

Foto: Lucian Curelariu


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-06-02

TAGURI: Amical_gala_nationala_turkmenistanComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image