2017-01-22 10:11

SPORT


„Animalul” vrea titlul! Noul antrenor al CFR-ului are obiectiv campionatul, chiar dacă obţinerea lui duce automat la demiterea sa

 |  18:16
„Animalul” vrea titlul! Noul antrenor al CFR-ului are obiectiv campionatul, chiar dacă obţinerea lui duce automat la demiterea sa

Jorge Costa a fost prezentat oficial cu surle şi trâmbiţela CFR Cluj. Cel poreclit „Animalul” a semnat pe un an, cu posibilitate deprelungire pe încă un sezon, şi a venit cu gânduri mari în Ardeal, vrea săformeze aici o nouă echipă, care în noul sezon să câştige campionatul. A promisun joc ofensiv spectaculos, fotbalişti motivaţi la fiecare meci şi, cel maiimportant, trofee, ceea ce a lipsit la CFR în ultimul an. „Obiectivele clubuluisunt identice cu ale mele, acelea de a câştiga. Nu vreau să mă gândesc la joculcu Steaua, face parte din trecut, iar noi ne gândim doar la viitor. Pot să spuncă va fi un nou început pentru CFR. Ne gândim să câştigăm trofee. Sunt extremde ambiţios şi determinat să câştig orice meci. Vreau să fac o echipă care sădea totul pentru a câştiga. Îmi place ca echipa mea să joace un fotbal frumos,ofensiv şi să marcheze cât mai multe goluri”, a spus Costa, care va câştiga laCluj, cu tot cu bonusuri, aproximativ un milion de euro. Ceea ce nu ştie însălusitanul este că, în cazul în care va lua titlul, Paszkany îl va demiteimediat. Paradoxal, dar specific doar fotbalului românesc, acolo unde totuleste anapoda, acolo unde termenul de stabilitate a băncii tehnice este cevahilar. „Eu sunt principalul vinovat pentru sezonul ratat. Mi-am încălcat opromisiune, aceea de a-l da afară pe antrenorul care va câştiga titlul. Nu o sămai repet niciodată această greşeală. După ce câştigăm campionatul, îi mulţumimfrumos, ne achităm banii faţă de el, ne dăm mâna şi gata, vine altul în locullui”, a fost declaraţia şocantă a lui Paszkany de acum câteva luni.

Mureşan: „Ne dorim să câştigăm tot”

Preşedintele clujenilor se felicită pentru că a reuşit săîl aducă la echipă pe Costa. Totodată, Mureşan spune că sezonul abia încheiattrebuie dat cât mai repede uitării şi este convins că tehnicianul portughez vaschimba radical prestaţia echipei în viitorul campionat: „Acest sezon a fost uneşec total pentru noi, de aceea am găsit un antrenor care va schimba situaţia.Am adus mai mulţi jucători portughezi şi sud-americani şi de aceea ne-am orientatspre un antrenor lusitan. De acum va începe un nou proiect la CFR şi am mareîncredere în el. Ne dorim să câştigăm toate trofeele din campionatul viitor”.

Au dat afară nume grele!

Numirea oficială a lui Costa la CFR a coincis practic cuun moment neplăcut pentru şapte dintre jucătorii clujeni. Noul tehnician acreionat deja lotul pentru sezonul viitor şi împreună cu Paszkany şi Mureşan audecis ca mai mulţi fotbalişti să părăsească imediat echipa. Astfel, lui Stăncioiu,Amadio, Piccolo, Leo Veloso, Emil Dică, Bud şi Batin li se vor reziliacontractele. „Au fost mulţi jucători care ne-au dezamăgit, dar care audezamăgit şi fotbalul. Au luat doar salariul şi cam atât”, a spus Mureşan, carea adăugat că lista plecărilor nu e încheiată. Pe de altă parte, Costa se vabaza pe grecul Kapetanos, care a ratat aproape tot returul din cauza uneiaccidentări. „Pantelis va reveni în curând pe teren. Jorge Costa îl cunoaştefoarte bine, e în planurile lui pentru noua echipă”, a conchis şefulardelenilor.

Deac, ca şi luat

Pe lângă jucătorii deja acontaţi, Modou Sougou (AcademicaCoimbra), Lionn şi Renan (ambii Vitoria Guimaraes), şefii ardeleni negociazăintens în aceste zile cu Schalke repatrierea lui Ciprian Deac. Plecat în toamnădin postura de revelaţie a Ligii I, Deac a fost o cruntă dezamăgire înBundesliga. A jucat doar câteva zeci de minute la Schalke, iar de cele maimulte ori nici măcar nu a prins lotul. Salvarea sa, la fel ca în cazul maimultor internaţionali români, a venit din partea lui Răzvan Lucescu care, înciuda faptului că Deac nu evolua deloc în Germania, îl introducea mai mereutitular la prima reprezentativă. Mijlocaşul român va fi cel mai probabilîmprumutat un sezon în Gruia, urmând ca ambele echipe să îi suporte salariul,cifrat la 500.000 de euro pe an.

Carte de vizită Jorge Costa

14 octombrie 1971 (Porto)

Jucător

FC Porto (1990-2005)

Penafiel (1990/1991 - împrumut)

Maritimo (1991/1992 - împrumut)

Charlton (2001/2002 - împrumut)

Standard Liege (2005/2006)

Antrenor

Braga (2006/2007 - secund)

Braga (2007/2008 - principal)

Olhanense (2008-2010)

Academica (2010)

Trofee ca jucător

Liga Campionilor (2004)

Cupa UEFA (2003)

Cupa Intercontinentală (2004)

8 titluri în Portugalia

5 Cupe ale Portugaliei

8 Supercupe ale Portugaliei

FOTO: GSP.RO


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-01-29Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image