2016-12-03 04:34

SPORT


Anja Andersen a preluat Oltchim Râmnicu Vâlcea!

 |  18:50
Anja Andersen a preluat Oltchim Râmnicu Vâlcea!

Fostainternaţională daneză Anja Andersen a fost numită în funcţiade antrenor principal al echipei de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea,unde îl înlocuieşte pe ungurul PeterKovacs. Nu e prima dată când oficialii români o ofertează pe Andersen, ea fiindîn discuţii şi anul trecut pentru preluarea bancii tehnice a Oltchimului, darşi a echipei naţionalei a României. În vârstă de 42 de ani, Anja Andersen apregătit din 2008 până în vara anului trecut echipa FCK Handball, iar caantrenor are în palmares trei trofee ale Ligii Campionilor cu Slagelse în 2004,2005 şi 2007. Ca jucătoare, Andersen a câştigat titlul olimpic cu Danemarca în1996, titlul mondial în 1997 şi două titluri europene în 1994 şi 1996. În anul1997 a fost desemnată cea mai bună jucătoare a lumii. Pe de altă parte, estefoarte bine cunoscut faptul că daneza este lesbiană convinsă, partenerăfiindu-i tot o handbalistă, Mette Melgaard. Anja, care a jucat în cariera sapentru Stjernen IF, Vejle Allested, ASH 72, IF Jarl Arden, Aalborg KFUM, IkastFS, Viborg HK, Bækkelagets SK şi TuS Walle Bremen, a condus deja primulantrenament al vâlcencelor.

Fostulantrenor, Peter Kovacs, nu a rezistat decât 7 luni pe banca Oltchimului, acolounde l-a înlocuit pe Radu Voina, care nu şi-a prelungit la acea vremecontractul cu gruparea din RâmnicuVâlcea.

Oltchimeste neînvinsă în Liga Naţională de handbal, cu 15 victorii, şi ocupă primulloc în clasament, cu 30 de puncte. Duminică, vâlcencele vor întâlni, pe terenpropriu, echipa muntenegreană Buducnost Podgorica, într-un meci contând pentrugrupa principală I a Ligii Campionilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639236-12-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image