2018-10-19 20:48


Antrenorul Costel Gâlcă nu mai este dorit de noul acţionariat de la Espanyol

 |  18:43
Antrenorul Costel Gâlcă nu mai este dorit de noul acţionariat de la Espanyol
Florentin Dincă

Pe 14 decembrie 2015, Costel Gâlcă îşi vedea visul cu ochii. Fusese numit pe banca tehnică al lui Espanyol Barcelona, echipa pentru care a evoluat şi pe care şi-a dorit să o pregătească încă de pe când s-a lăsat de fotbal. Începtul a fost promiţător, două victorii, plus un egal cât o un succes acasă cu Barcelona. După aceea, totul s-a schimbat cu 180 de grade, iar echipa a luat-o serios la vale. Şase meciuri fără victorie, dintre care patru eşecuri la rând, iar noii acţionari, cei care conduc concernul chinez Rastar, vor să scape de Gâlcă şi să numească un antrenor cu ştaif.

Grupul chinez Rastar, care produce jucării şi jocuri video, este de miercuri noul acționar majoritar la Espanyol Barcelona, după ce a achiziționat 54% din acțiunile grupării iberice. Şeful cel mare, Chen Yansheng, a anunțat că va pompa în perioada următoare 50 de milioane de euro în clubul catalan. El a fost cooptat în Consiliul de Administraţie, alături de alţi cinci chinezi: Huang Ting, Lu Zuilan, Wang Lirong, Zheng Zefeng şi Mao Ye Wu. Asiaticii au anunţat că vor să pună monopol pe Espanyol şi să cumpere până la 80% din acţiunile formaţiei alb-albastre. O mare parte din această sumă va fi utilizată pentru achitarea datoriilor către fisc. Pe lângă cele 50 de milioane de euro, investiţie iniţială, chinezii vor să investească milioane bune în transferuri de jucători valoroşi care să scoată echipa din vria în care a intrat.

Următoarele două etape sunt decisive pentru Costel Gâlcă, care nu este pe placul noilor conducători. Asiaticii au alte planuri cu echipa, mult mai îndrăzneţe, iar Espanyol este pe locul 14 în clasament, la doar cinci puncte de zona retrogradării. Vor un tehnician cu nume, cu mare experienţă, care să ducă echipa în prima jumătate a clasamentului, iar în sezonul viitor să prindă un loc de cupă europeană. Adevărul este că, în momentul de faţă, Gâlcă nici nu are un lot competitiv. Cu excepţia atacantului Felipe Caicedo, şi încă doi-trei jucători, restul sunt mediocri. Luptători, care sunt mereu dispuşi la efort, însă cam atât. De aceea, de la începutul anului, antrnorul român tot ţipă după transferuri. Fără rezultat.

Meciurile lui Costel Gâlcă pe banca lui Espanyol

Campionat

Espanyol – Las Palmas 1-0

Sevilla – Espanyol         2-0

Espanyol – Barcelona   0-0

Eibar – Espanyol          2-1

Getafe – Espanyol        3-1

Cupa Spaniei

Espanyol – Levante      2-1

Barcelona – Espanyol   4-1

Espanyol – Barcelona   0-2

DECLARAŢIE

Sunt îngrijorat. N-am mai câştigat de atâtea meciuri. Chiar dacă am avut ocazii, nu am reuşit să marcăm

Costel Gâlcă, antrenor Espanyol


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-22

TAGURI: costel galca, espanyol, antrenor
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...