2018-12-15 13:32


Antrenorul Stephan Larouche nu l-a uitat pe Lucian Bute: “Un mare profesionist, un sportiv total”

 |  07:56
Antrenorul Stephan Larouche nu l-a uitat pe Lucian Bute: “Un mare profesionist, un sportiv total”
Florentin Dincă

Antrenorul alături de care Lucian Bute a devenit campion IBF la categoria supermijlocie, Stephan Larouche, nu l-a uitat pe pugilistul român înaintea luptei acestuia din urmă în noaptea de sâmbătă spre duminică de la Quebec, împotriva lui James Degale. Antrenorul spune despre român că este un mare profesionist şi un sportiv total, și că va merge la meci și îl va susține de lângă ring.

Lucian Bute şi James DeGale au trecut cântarul oficial dinaintea confruntării ce va avea loc în Quebec. Ce doi s-au încadrat în limita categoriei, de 76,2 kilograme. Bute a cântărit 75,8 kilograme, iar DeGale 75,9 kilograme.

"Când Lucian a venit (în Canada) ne-a transformat vieţile. Mai întâi am descoperit boxerul. Un mare profesionist. Însă apoi am descoperit omul. Lucian este un om frumos. Nu sunt nicio clipă îngrijorat că i-aş putea vedea numele pe primele pagini ale unui tabloid. Este un mare profesionist. Sportivul total. Lucian nu s-a gândit niciodată la bani sau recompense. Când l-am cunoscut, el mi-a cerut să locuiască în apropierea sălii de pregătire. Voia să fie sigur că nu va întârzia la niciun antrenament", a spus Larouche, citat de journaldemontreal.com. Bute şi Stephan Larouche şi-au încetat colaborarea în martie 2014. "Sâmbătă seară va fi ceva special. Voi fi un fan adevărat. Cu siguranţă îl voi încuraja", a încheiat fostul antrenor al lui Bute.

Lucian Bute va boxa, sâmbătă, în Quebec, cu britanicul James DeGale, care îşi va pune în joc centura de campion IBF la categoria supermijlocie. În vârstă de 29 de ani, campionul olimpic de la Beijing, James DeGale (21 de victorii, o înfrângere, 14 KO), a intrat în posesia centurii IBF, în luna mai, la Boston, după ce l-a învins pe americanul Andre Direll. Centura a fost deţinută de Carl Froch, fiind pusă în joc după retragerea britanicului. Singura înfrângere a lui DeGale a fost în 2011, în meciul cu George Groves, potrivit Mediafax. Lucian Bute a deţinut şi el centura IBF, pe care a pierdut-o în favoarea lui Carl Froch, în mai 2012. Bute, 35 de ani, 32 de victorii, două înfrângeri, 25 KO, a boxat ultima dată în august, când l-a învins, la Montreal, pe italianul Andrea Di Luisa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-28
Citeste si:
Lucian Bute se bate sâmbătă noapte cu James DeGale. Englezul pleacă mare favorit în lupta pentru titlul mondial IBF

TAGURI: lucian bute, Stephan larouche, sportive, box, antrenor
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...