2016-10-25 17:02

SPORT


Apără Huţupan!

 |  21:00
Apără Huţupan!

Cel mai bun portar din handbalul feminin în viziunea fanilor din întreaga lume, Luminiţa Huţupan, revine uşor, uşor la forma de dinaintea retragerii din activitate. Majoritatea oamenilor din handbal, dar şi suporterii fenomenului pe semicerc au privit cu scepticism reîntoarcerea în arenă a portăriţei de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, mai ales că Huţu dăduse naştere unei fetiţe în urmă cu doi ani, practic “cauza” retragerii sale iniţiale. Acum, la doar trei săptămâni de când a revenit între buturi, Huţupan nu numai că ţine pasul, la cei 40 de ani pe care îi are, că deja face iar miracole în poarta campioanei României.

“Luminiţa îşi doreşte foarte mult să revină, dar să nu uităm că sunt mai bine de doi ani de când a renunţat la handbal, iar în acest timp a şi născut. Practic, e ca şi cum ar lua-o de la zero cu pregătirea. Cel mai important este ca ea să poată. Va avea nevoie de timp să revină la forma extraordinară care a consacrat-o”, spunea la începutul acestui an antrenorul său, Radu Voina. Huţupan a comprimat însă timpul, iar după doar o lună deja traversează o formă de zile mari. Drept exemplu, portăriţa şi-a pus amprenta serios la victoria Oltchimului la Ljubljana (scor 31-25), primul meci al vâlcencelor în grupa principală a Ligii Campionilor. Fapt recunoscut şi de şeful Federaţiei Române de Handbal. “Nu mă aşteptam niciodată ca după doi ani în care a alăptat, Huţupan să apere aşa cum a făcut-o cu Krim”, a spus Gaţu, completat de Radu Voina: „Luminiţa Huţupan ne-a dat exact mâna de care aveam nevoie pentru a învinge”.

A revenit acasă

Partida contra lui Krim Ljubljana a avut o însemnătate aparte pentru Luminiţa. Practic, ea a revenit într-un loc foarte drag ei. Timp de şase sezoane, a apărat poarta lui Krim, grupare cu care a cucerit de două ori Liga Campionilor. “Am avut mari emoţii. Şase ani am avut a doua casă la Ljubljana. Sunt fericită că mi-am revăzut prietenii”, a spus Huţupan, care rămâne modestă după victoria echipei sale din Ligă: “Nu ne gândim la semifinale, ci doar la următorul meci. Mă bucur că echipa îşi pune speranţele în mine”.

Foto: Agerpres


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-03

TAGURI: Luminita_hutupan, oltchim, apara, liga, krimComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

CSM apără reputația procurorilor Marian Moșteanu și Izabela Ion Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunţat vineri, într-un comunicat de presă, că... 07 Oct 2016 | (0)
FRF a aprobat regula care obligă cluburile din Liga 1 să investească 10% din sumele primite din transferuri către centrele de copii și juniori Comitetul Executiv al FRF a adoptat ieri regula care obligă cluburile din Liga 1 să investească... Acum 21 ore | (0)