2017-01-24 13:17


Arbitrii români au primit preaviz

 |  21:00
Arbitrii români au primit preaviz

Adunarea Generală a LPF a hotărât ieri să dea gir în continuare arbitrilor români în Liga 1 pentru următoarele cinci etape din retur, însă dacă aceştia vor face praf şi aceste meciuri, se va apela la brigăzi din străinătate. Totuşi, Dumitru Dragomir îi va arde” la buzunar pe fluieraşii autohtoni pentru prestaţiile acestora din prima parte a campionatului, din retur, baremurile de arbitraj urmând a fi reduse la jumătate.

„Dacă ai noştri vor greşi flagrant în următoarele cinci etape, vom aduce arbitri străini. Nu eu am decis asta, ci a fost votul membrilor Adunării Generale. Dacă din 45 de meciuri, 10 vor fi stricate de arbitri, nu mai avem ce să facem. Noi nu dorim arbitri străini, dar nu se mai poate continua aşa. Cei care vor dori brigăzi din străinătate le vor şi plăti. Baremurile arbitrilor vor fi înjumătăţite din retur. Vor lua 25 de milioane per meci. Într-o economie a României, în care salariul lunar este de 200 de euro, noi le plătim de trei ori aceşti bani săptămânal. Trecem printr-o perioadă grea, sper să înţeleagă şi arbitrii”, a spus Dumitru Dragomir.

Conducerea CCA îşi face bagajele

În cazul în care vor fi aduşi într-un final brigăzi din străinătate, actuala conducere a Comisiei Centrale a Arbitrilor, în frunte cu Ion Crăciunescu, Aron Huzu şi Dan Lăzărescu, îşi va da demisia. Dacă a fost ferm în această privinţă, afirmând că nu se va umili să îi aştepte pe arbitrii străini la aeroport, şi Dan Lăzărescu confirmă această ipoteză: „Liga Profesionistă poate să propună orice. Sunt curios cine va stabili arbitrajele proaste. Dacă se vor aduce arbitri străini, eu, Dan Lăzărescu, renunţ la funcţia din CCA”.

Walter şi Argăseală reprezintă Liga 1 în CEx

Patronul Universităţii Cluj, Florian Walter, şi preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Valeriu Argăseală, au fost votaţi de către membrii Adunării Generale a LPF să reprezinte cluburile din Liga 1 în Comitetul Executiv al FRF. Cei doi îi vor înlocui în funcţii pe Marius Stan şi Cristi Borcea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-02-07

TAGURI: Arbitri, romania, preaviz, lpfComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image