2017-01-22 03:55

SPORT


Arena de gheaţă

 |  21:00
Arena de gheaţă

Vremea din Bucureşti este cum nu se poate mai potrivnică fotbalului. Meciul roş-albaştrilor cu Twente, din Liga Europa, se apropie cu paşi repezi, iar gazonul de pe Arena Naţională nu se prezintă deloc în cele mai bune condiţii. Chiar dacă oficialii Primăriei Capitalei ne asigură că totul este în grafic şi că nu ar trebui să ne facem griji pentru disputarea în bune condiţii a partidei, covorul de iarbă de pe stadion este îngheţat bocnă şi în mod vizibil afectat de cantităţile imense de zăpadă căzute în ultima perioadă.

„Se lucrează la gazon. Acum câteva zile a fost montată o prelată pentru a proteja gazon, iar ieri s-a dat zăpada de pe ea. Nu contează că vor fi temperaturi foarte scăzute în următoarele zile, există instalaţia de încălzire, care îşi va face treaba. Iarba nu are cum să degere. Gazonul va fi apt la ora meciului. Dacă va fi nevoie, porţiunile fără iarbă vor fi înlocuite cu bucăţi de gazon. După meciul acesta şi cel al naţionalei României, se va aduce şi monta un alt gazon. Nimeni nu va mai avea voie să joace pe el până la ora finalei Europa League, de pe 9 mai”, ne-a declarat Victor Iovici, viceprimarul Capitalei.

Vremea rămâne rea

Meteorologii au prelungit ieri-dimineaţă codul portocaliu până pe 12 februarie. În această perioadă, în ţara noastră se vor înregistra temperaturi de până la -30 de grade Celsius. Mai mult decât atât, cu două zile înainte de disputarea partidei, în Bucureşti sunt anunţate iar ninsori, iar temperatura se va apropia de 0 grade Celsius.

Deţinuţii au curăţat scaunele

Pentru a îndepărta zăpada de pe scaunele arenei, Primăria Bucureşti a apelat la 100 de deţinuţi de la Penitenciarul Jilava, iar acţiunea va costa municipalitatea 70 milioane de lei vechi. Deţinuţii au participat alături de oameni de la ALPAB şi la degajarea zăpezii de pe prelata depusă pe gazon. Toată operaţiunea a început ieri şi va dura două zile.

Foto: Silviu Filip


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-26

TAGURI: Arena_nationala, zapada, iarba, gazonComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image