2018-10-22 13:55


Arena Naţională, gata de finală!

 |  21:00
Arena Naţională, gata de finală!

Pe 9 mai, Capitala este gazda celui mai important eveniment fotbalistic organizat vreodată în ţaranoastră. Finala Europa League, care va pune faţă în faţă pe Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, ar trebui să reprezinte momentul în care străinii nu vor mai confunda Bucureştiul cu Budapesta. Primarul Sorin Oprescu se laudă că Arena Naţională o să se prezinte la cele mai înalte standarde.

„S-au realizat toate modificările de care spuneau cei de la UEFA că este nevoie. Au fost mutate o parte din locurile destinate presei. Invitaţii vor avea parte chiar şi de masaj. Totul a fost executat exact cum au cerut cei de la UEFA. Au fost finalizate toate retuşurile la stadion. Grupele de juniori au fost lăsate aseară să joace pe Arena Naţională, tocmai pentru a se verifica exact modul cum se va comporta noul gazon. Surprize pot apărea oricând, dar sper să nu se întâmple acest lucru. Suprafaţa de joc se prezintă execelent. Instalaţia de iluminare artificială şi-a făcut treaba”, a declarat pentru PUTEREA primarul Sorin Oprescu, adăugând: „În cazul unei ploi torenţiale, va fi activat acoperişul retractabil al arenei”.

Fără cursuri în ziua meciului

Edilul are de gând să solicite primului-ministru desemnat Victor Ponta, dar şi ministrului educaţiei,  Corina Dumitrescu, ca în ziua finalei Europa League, elevii să nu meargă la cursuri. Oprescu spune că această măsură ar fi luată pentru a elibera traficul şi de a evita evenimente neplăcute, mai ales că la meci şi-au anunţat prezenţa 35.000 de spanioli cărora va fi dificil să li se asigure transportul. „În ciuda faptului că în Spania suporterii pot consuma bere în timpul meciului, la această finală nu se vor consuma băuturi”, a mai declarat primarul.

Bătaie pe bilete între consilierii primăriei

Consilierii din PMB s-au certat în ultima şedinţă deoarece o parte dintre ei ar fi luat biletele la finala Ligii Europa destinate colegilor. „Au fost consilieri care au luat câte două sau trei bilete. Îi rog pe aceştia să bage biletele pe sub uşa mea sau pe sub uşa domnului preşedinte de şedinţă Călin Murg. Aceste bilete au fost cumpărate de la UEFA”, a încheiat Oprescu.

35.000 de spanioli la meci

4.000 de locuri de parcare

30 de milioane de euro încasări estimate

Trafic restricţionat în zona Arenei Naţionale

Brigada Rutieră Bucureşti a anunţat mai multe măsuri de deviere şi restricţionare a circulaţiei în data de 9 mai.

Vor fi organizate două „FAN ZONE-uri”: Primul se află în Piaţa George Enescu (care va funcţiona în data de 09 mai de la ora 08.00 la 20.00), cu restricţionarea traficului rutier pe str. C.A. Rosetti între Calea Victoriei şi Bdul Nicolae Bălcescu, pe str. Franklin între Calea Victoriei şi Bdul Magheru, pe str. Nicolae Golescu între str. George Enescu şi str. C.A. Rosetti. Rutele ocolitoare sunt Calea Victoriei - str. Dem I. Dobrescu - Bdul N. Bălcescu şi Bdul N. Bălcescu - Bdul Gheorghe Magheru - Piaţa Romană. Cel de-al doilea FAN ZONE va fi în Piaţa Constituţiei (între orele 08.00 şi 02.00), cu restricţionarea traficului rutier pe Bdul Unirii, între Bdul I.C. Brătianu şi Bdul Libertăţii, precum şi pe bretelele din Piaţa Constituţiei (partea dinspre Ministerul de Finanţe şi Parchetul General) către Bdul Unirii. Rute ocolitoare: Bdul Unirii - Piaţa Unirii - Splaiul Independenţei - Bdul Naţiunile Unite - str. Izvor sau Bdul Libertăţii sau Calea 13 Septembrie - Bdul Libertăţii - Rond Coşbuc - Bdul Regina Maria - Bdul Unirii.

De asemenea, se vor impune următoarele restricţii rutiere: în perioada 09 mai 2012 ora 09.00 - 10 mai 2012 ora 04.00, traficul rutier va fi restricţionat pe Bdul Basarabia între Piaţa Hurmuzachi şi Bdul Chişinău, precum şi pe străzile laterale care intersectează artera respectivă sau acces la stadion;  str. Maior Coravu, între şos. Mihai Bravu şi intrarea în stadion; str. Vatra Luminoasă, între şos. Mihai Bravu şi Bdul Pierre de Coubertin; Bdul Pierre de Coubertin, între şos. Iancului şi rondul de la intrarea în stadion.

Rutele ocolitoare recomandate sunt: şos. Mihai Bravu - Bdul Ferdinand I - şos. Pantelimon - Bdul Chişinău - Bdul Nicolae Grigorescu; şos. Mihai Bravu - Bdul Camil Ressu - str. Liviu Rebreanu; şos. Mihai Bravu - str. Baba Novac - Bdul Nicolae Grigorescu; şos. Pantelimon - şos. Morarilor - Bdul Constantin Brâncuşi - str. Baba Novac - şos. Mihai Bravu.

Jandarmeria are ţinte precise: şefii de galerii

Forţe de ordine importante vor fi dislocate la meci, aproximativ 4.500 de efective, plus 500 de studenţi de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. Acestea vor face faţă cu brio acestui eveniment de mare anvergură, susţine secretarul de stat în MAI Petre Tobă. „Suntem pregătiţi pentru a face faţă oricăror evenimente, deşi nu cred că vor exista”, a spus Tobă. Potrivit acestuia, au fost dispuse şi măsuri de ordine separat şi pentru Centrul istoric, la nivelul aeroportului, al traseelor, precum şi al locurilor de cazare. „Sunt măsuri dispuse în funcţie de datele şi de informaţiile pe care noi le avem. Avem date şi informaţii şi un schimb de informaţii cu partenerii noştri din Spania”, a mai afirmat secretarul de stat. „Din punctul de vedere al Jandarmeriei Române nu ne este teamă de nimic, noi facem faţă indiferent de problemă şi aici la noi nu cred că va fi această problemă”, a fost şi părerea şefului Jandarmeriei Române, Costel Gavrilă, care a adăugat că vor fi monitorizaţi şefii de galerie, cei mai periculoşi suporteri, atât de către structurile din Jandarmerie, cât şi de ceilalţi colegi din MAI.

Străzi cu parcări interzise

Poliţia interzice oprirea, staţionarea şi parcarea, în perioada 08 mai ora 20.00 – 10 mai ora 06.00, pe următoarele artere rutiere: Bdul Basarabia, între Piaţa Hurmuzachi şi Bdul Chişinău; Piaţa Hurmuzachi şi şos. Mihai Bravu, între Piaţa Hurmuzachi şi şos. Iancului; str. Maior Coravu, între şos. Mihai Bravu şi stadion; str. Vatra Luminoasă, între şos. Mihai Bravu şi Bdul Pierre de Coubertin; Bdul Pierre de Coubertin, între şos. Iancului şi stadion; Bdul Unirii, între Bdul I.C. Brătianu şi Bdul Libertăţii; Piaţa Constituţiei cu bretelele de acces spre Ministerul de Finanţe şi Parchetul General către Bdul Unirii; Piaţa George Enescu, str. Franklin, între Calea Victoriei şi Bdul Magheru; str. C.A. Rosetti, între Calea Victoriei şi Bdul N. Bălcescu. Brigada Rutieră solicită autovehiculelor să evite să circule în perimetrul adiacent stadionului, iar spectatorilor să opteze pentru mijloacele de transport în comun, renunţând la deplasarea cu autovehiculele personale.

Foto: Lucian Curelariu


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-05-14

TAGURI: arena nationala, finala
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
04 Mai 2012

E mai bine asa:o zi fara cursuri inseamna mai putini copii si parinti care strabat orasul.Cred totusi ca Sorin Oprescu poate cere acest lucru inspectorului scolar general al Bucurestiului,nu ministrului.
GABRIEL
04 Mai 2012

Felicitari domnule primar pentru aceasta finala care va fi una spaniola! Un meci minunata pe care bucurestenii il merita cu prisosinta
VINA
04 Mai 2012

fara primari intelepti si buni manageri ca oprescu, romania ar fi o vagauna. o finala europeana este maximul pe care l-ar fi putut face doar actualul doctor de la primarie!
ALEX
04 Mai 2012

..pacat ca mai exsista pupincuristi ca voi.. 1)finala spaniola nu-i a lu' nentu' Oprescu bai puta beata.. 2)...si nici a "Miticilor" de bucuresteni bai fraiere In rest...pupati-l in cur in continuare pe Oprescu!
DAN CHIRA
04 Mai 2012

Cui nu i-ar fi placut ca una din finaliste sa fie o echipa romaneasca?Pana una,alta,ne multumim cu statutul onorant de gazde.Cu Sorin Oprescu la butoane,nu e nici o grija!Trebuie sa fim niste gazde la inaltime!
Random imageUltimele stiri
loading...