2018-07-18 23:27


Asociaţia Presei Sportive protestează faţă de clubul Steaua, pentru retragerea acreditărilor cotidianului ProSport

 |  12:30
Asociaţia Presei Sportive protestează faţă de clubul Steaua, pentru retragerea acreditărilor cotidianului ProSport

Asociaţia Presei Sportive protestează faţă de clubul de fotbal Steaua Bucureşti, pentru retragerea acreditărilor ziariştilor de la cotidianul ProSport, fapt pe care forul îl consideră un abuz.

Iniţial, conducerea clubului FC Steaua Bucureşti a luat decizia de ridicare a acreditărilor pentru reprezentanţii trustului Media Pro (cotidianul ProSport, ca şi pentru posturile de televiziune ProTv şi sport.ro), iar apoi s-a revenit asupra deciziei şi s-a menţinut retragerea acreditărilor doar în cazul gazetarilor de la ProSport, ''cotidianul la care lucrează Costin Ştucan, ziaristul care a condus - aşa cum menţionează comunicatul Stelei - la interdicţia respectivă'', pentru ''atacuri repetate'' la adresa clubului şi a angajaţilor lui, în cadrul unei emisiuni de televiziune.

APS îşi exprimă nedumerirea legată de nepotrivirea dintre organismul media pe care se desfăşoară această emisiune (postul TV sport.ro) şi cel care suportă această interdicţie: cotidianul ProSport.

Consiliul APS subliniază că indiferent de afirmaţiile făcute de jurnalistul în cauză, măsura luată de club nu se justifică. ''În fapt, este vorba de un abuz grav al clubului FC Steaua Bucureşti, care îşi permite să se comporte discreţionar faţă de un coleg de breaslă, judecându-i articolele şi comentariile televizate în funcţie de interesele şi părerile proprii. Ba, mai mult, să-i ridice acreditarea acestuia, ca şi tuturor colegilor de ziar (...). Să le interzică posibilitatea şi dreptul de a-şi face meseria, fiindcă Ştucan i-a deranjat pe conducătorii Stelei! Un asemenea gest reprezintă o încălcare grosolană a drepturilor gazetarilor, iar Asociaţia Presei Sportive se vede nevoită să protesteze vehement împotriva acestei măsuri abuzive'', se arată în comunicat.

APS face un apel la solidaritatea gazetarilor de sport din întreaga ţară, pentru a convinge clubul FC Steaua Bucureşti să-şi recunoască eroarea şi să revină cât mai urgent asupra hotărârii sale discreţionare. ''Susţinem aici că libertatea presei este mai presus de orice interese de grup sau interese materiale şi orice încălcare a ei trebuie sancţionată fără întârziere'', subliniază comunicatul, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639874-03-02

TAGURI: APS, Steaua, protest

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri