2019-01-22 21:02


Atacantul lui Napoli este sigur că echipa sa va învinge Steaua şi se va califica în primăvara europeană. Lavezzi: “Vrem să ne continuăm drumul în Europa”

 |  17:59
Atacantul lui Napoli este sigur că echipa sa va învinge Steaua şi se va califica în primăvara europeană. Lavezzi: “Vrem să ne continuăm drumul în Europa”

Ezequiel Lavezzi, poreclit “noul Maradona”, atacantul de 24 de carate al lui Napoli, este convins că Steaua nuare nici o şansă în meciul de pe San Paolo, decisiv în privinţa calificării înprimăvara europeană a Ligii Europa. Accidentat la gleznă în urmă cu osăptămână, fotbalistul argentinian are mari şanse să fie în ataculnapoletanilor în partida de miercuri, alături de Cavani şi de Hamsik, tripletade aur a formaţiei italiene. “Glezna mea arată din ce în ce mai bine, voi face totposibilul să joc contra Stelei. E un joc foarte greu pentru noi, dar vrem să necontinuăm drumul în Europa. Trecem prin cea mai bună perioadă din acest an. Esteun meci important pentru noi, pentru tifosi şi pentru clubul Napoli. Stadionular trebui să fie plin, pentru a ne împinge de la spate. Avem mare nevoie de ei.Trebuie să rămânem concentraţi, să tratăm meciul cu Steaua cu maximăseriozitate. După rezultatele bune din acest sezon, toate echipele ne iau acumîn serios, iar meciurile vor fi din ce în ce mai dificile. Obiectivul nostrueste să fim din ce în ce mai buni”, a spus Lavezzi înpresa italiană.

Napoli nu a primit gol acasă în Liga Europa

Chiar dacă se spune că Napoli are o apărare şubredă înacest sezon, ultimele cifre contrazic această teorie. Pentru că, deşi foloseşteun sistem cu 3 fundaşi, defensiva italienilor a fost la post în ultimele meciuri,cel puţin pe teren propriu, iar în Liga Europa nu a primit gol acasă. Lăcătuşnu s-ar supăra nici acum dacă Napoli nu ar primi gol, însă partida să seîncheie 0-0. Dacă la capitolul apărare sunt intacţi pe teren propriu, în atac lucrurilenu stau prea bine. Au învins doar pe Elfsborg, scor 1-0, în play-off-ul LigiiEuropa, însă au remizat alb în grupă, cu Utrecht şi Liverpool.

Napoli în Serie A:

Acasă 8 4 22 15-8

Deplasare 8 5 1 2 11-8

Napoli în Liga Europa:

Acasă 2 02 0 0-0

Deplasare 3 0 2 1 7-9

Arbitraţi de un ceh

Partida Napoli-Steaua va fi condusă de Pavel Kralovec,din Cehia. Este arbitru FIFA din 2005, iar roş-albaştrii nu prea au amintiriplăcute recente cu Kralovec la centru. Ultima partidă a Stelei arbitrată deacesta a fost una cu cântec, 0-0 pe teren propriu cu Şeriff Tiraspol, meci dupăcare a fost dat afară de pe banca tehnică Cristiano Bergodi. Nici naţionalaRomâniei nu a avut mai mult noroc cu Kralovec la centru, tot o remiză albă, dedata asta în deplasare cu Belarus, în actuala campanie de calificare pentruCampionatul European din 2012. Acum aproape patru ani însă, Kralovec le-apurtat noroc steliştilor, în victoria cu HIT Gorica, scor 3-0, din turul 2preliminar al Ligii Campionilor.

San Paolo va fi plin

Partida contra Stelei stârneşte un interes imensprintre numeroşii fani napoletani. Până aseară (n.r. - luni seară) se vânduserăcam 40.000 de bilete, aproximativ două treimi din capacitatea stadionului, iarpână la startul meciului se preconizează că arena va fi plină. Oficialiistelişti au primit 3.000 de tichete din partea gazdelor, însă doar 150 dintreele au fost achiziţionate, susţinătorii roş-albaştrilor sunt reticenţi cuprivire la această deplasare, fiind deja bine cunoscută agresivitatea tifosilorgrupării italiene. De altfel, conducerea clubului italian şi-a avertizatsuporterii să se comporte civilizat la meciul cu Steaua. “Suntem aproape de ocalificare mai departe în Liga Europa.Le cerem fanilor să nu comită gesturi sau fapte ce ar putea periclita bunadesfăşurare a viitoarelor meciuri din această competiţie. Îi rugăm pe fani sănu abuzeze de materiale pirotehnice, dar să evite şi scandările rasiste şixenofobe la adresa adversarilor”, se arată într-uncomunicat al clubului din Cizmă. Dacă din ţară nu vor veni prea mulţisuporteri, Steaua se bazează în schimb pe fanii din Italia, aproape 1.000 desuporteri anunţându-şi prezenţa pe San Paolo.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-02-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriloading...