2016-12-09 07:51

SPORT


Au jucat pentru alţii! Păcat de sângele vărsat. Rapid şi Dinamo s-au anulat reciproc şi au dat satisfacţie rivalelor

 |  18:33
Au jucat pentru alţii! Păcat de sângele vărsat. Rapid şi Dinamo s-au anulat reciproc şi au dat satisfacţie rivalelor
Derbyuldin Giuleşti dintre Rapid şi Dinamo a fost prilejul pentru cele două echipe săreintre, măcar teoretic, în lupta pentru podium. Ca un paradox, la finalulremizei albe, ambele formaţii păreau mulţumite. Rapidiştii că au jucatsubmediocru şi au câştigat un punct, iar “câinii” că au plecat neînvinşi dinGrant, deşi după raportul ocaziilor meritau să ia cele trei puncte. Şumudică a fost franc la finalul disputei şi a recunoscut că echipa sa aavut noroc, de partea cealaltă, Andone era îngândurat de faptul că atacul săunu mai reuşeşte să se lipească de gol ca în prima parte a campionatului.

“Fălcosul” şi-a surclasat rivalul!

Duelul tehnicienilor a fost câştigat clar de IoanAndone. Oaspeţii aproape că nu au avut fisură în defensivă, în timp ce în atacau ratat cu seninătate cel puţin cinci ocazii mari de gol. Pentru prima dată înacest campionat, cuplul Moţi - Grigore a fost impecabil, cea mai mare ocazie agiuleştenilor fiind practic luftul lui Pancu. Cu un Djakaridja Kone care afăcut cel mai bun meci al său la Dinamo, “roş-albii” i-au avut în faţă pe Alexe, Bakaj şi Torje, care auevoluat foarte bine, dar şi-au bătut însă joc de ocaziile avute. De parteacealaltă, Şumudică a greşit alcătuirea echipei. A vrut să surprindă şi l-aţinut pe bancă pe Herea, cel mai bun jucător al său, iar când l-a introdus eraprea târziu. La fel a procedat şi în cazul lui Sburlea, în locul său preferându-lpe Pancu, însă idolul galeriei rapidiste nu mai poate duce un meci de oasemenea anvergură. La mijlocul terenului l-a introdus pe Nicolae Grigore înlocul lui Olberdam, amândoi sub valoarea lui Costin Lazăr, dar ambiţiileantrenorului au fost mai presus de interesul echipei. O singură decizie bună aluat Şumudică, titularizarea lui Dani Coman în detrimentul lui Bornescu,goalkeeperul giuleştenilor fiind omul meciului.

Bakaj a impresionat la debutul ca titular!

Albanezul adus în această iarnă de la Dinamo Tirana aînceput pentru prima dată titular de când a venit în Ştefan cel Mare. Şi afăcut-o bine. Folosit pe postul său preferat, cel de mijlocaş stânga, Bakaj aimpresionat prin uşurinţa cu care stăpâneşte balonul, driblinguri sunt în genullui Adrian Cristea, însă internaţionalul albanez aleargă mult mai mult decât celporeclit “Prinţul”. La finalul meciului, Andone a fost mulţumit de aportul albanezului,însă aşteaptă mult mai mult din partea sa. “A jucat bine în teren, dar mai are nevoie de timp să se acomodeze. El încă nu îşicunoaşte toţi coechipierii. Calitate are, se vede asta, dar să vedem la cenivel poate ajunge.”

Pauză de 10 zile pentru Rubio!

Fundaşul spaniol s-a accidentat teribil în Giuleşti,atunci când s-a lovit violent cap în cap cu rapidistul Mihai Roman. Cu sângeleşiroind abundent pe faţă, Rubio a fost transportat de urgenţă la spital, unde is-a cusut rana şi i s-a făcut un computer tomograf cerebral. Rezultatul CTC nua relevat ceva grav, însă ibericul are nevoie de 10 zile de pauză şi astfel varata meciul de etapa viitoare, pe teren propriu cu FCM Târgu-Mureş. În lipsa sa,Andone îl poate introduce pe Eugen Crăciun, care a l-a înlocuit cu brio peRubio în Giuleşti, dar există şi varianta Ştefan Bărboianu, care a evoluat dejaun prim meci pentru Dinamo II. Cealaltă victimă a incidentului, Mihai Roman,comoţionat puternic în urma loviturii, pare să nu aibă mari probleme şi va fiîn teren runda următoare.

Dolha - înjurat, Coman - apaludat!

Derbyul cu Dinamo a fost şi prilejul de împăcare întrefanii rapidişti şi Dani Coman. Aceştia l-au aplaudat şi i-au strigat numeleportarului, acesta la rândul său răsplătindu-i cu o evoluţie de excepţie.Suporterii giuleşteni au avut ce au avut cu Ema Dolha, portar care a îmbrăcattricoul vişiniu timp de şase ani. Golakeeperul lui Dinamo a fost apostrofat lafiecare degajare a balonului, mai ales în repriza secundă, atunci când a avutgaleria vişinie în spate, însă s-a abţinut să le răspundă în acelaşi mod.

Rapidul riscă suspendarea terenului!

Suporterii de sub Grant au fost la înalţime lacapitolul coregrafie. Chiar începutul jocului a fost întârziat cu cinci minutedin cauza miilor de role aruncate spre teren, atmosfera semănând foarte mult cu cea de pe arenele sud-americane. Spectacolul a fostunul garantat, însă la mijlocul reprizei secunde fanii gazdelor şi-au dat înpetic. Au aruncat cu o fumigenă în careul lui Dolha, fapt care atrage sancţiuniconform regulamentului, care poate merge de la amendă până la disputarea unuimeci pe teren propriu cu porţile închise.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-06-15Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image