2017-01-17 15:00

SPORT


Autobaza tricoloră eliminată ruşinos de la Europene. Naţionala U-17 a României a ratat calificarea în semifinalele Europeanului din Serbia

 |  19:31
Autobaza tricoloră eliminată ruşinos de la Europene. Naţionala U-17 a României a ratat calificarea în semifinalele Europeanului din Serbia
Reprezentativa U-17, prima naţională de tineret sau juniori calificată laun turneu final după un deceniu, a dezamăgit la Campionatul European dinSerbia. Cel mai probabil, selecţionerul Adrian Văsâi va fi demis.

Învinsă ieri de Germania cu 1-0, România a terminat GrupaB pe ultimul loc şi are cel mai slab atac al competiţiei, cu doar un singur golmarcat în trei partide.

Elevii lui Adrian Văsâi trebuiau să obţină cel puţin unrezultat de egalitate în meciul decisiv de ieri cu nemţii pentru a-şi asiguralocul 3 şi totodată prezenţa la Campionatul Mondial din Mexic. Aşezaţiultradefensiv pe două lunii, tricolorii au rezistat cu greu în faţa atacuriloradverse şi la pauză au reuşit să intre cu un rezultat alb, după ce în mintul 39bara l-a salvat pe Brănescu.

Unicul gol al întâlnirii marcat de Yesil, la două minutede la reluare, i-a trezit pe români, dar toate încercările de a reveni petabelă s-au dovedit inofensive pentru germani. Pe contraatac, aceştia puteauchiar să dea lovitura în două rânduri. Până la urmă s-a terminat 1-0 şi Româniaeste eliminată prematur de la Campionatul European U-17. Ce-i drept, este unprogres după ce la precedenta participare, cea din 2001, a avut un parcursruşinos în grupe: 3 înfrângeri din trei posibile, golaveraj 2-13.

Un gol la trei şuturi pe poartă

În ciuda faptului că la cele trei jocuri România s-abazat în primul rând pe o defensivă supranumerică, adversarii au reuşit defiecare dată să marcheze în poarta lui Brănescu. De exemplu, Cehia a reuşit săne egaleze la singurul ei şut pe spaţiul porţii. În total, adversarii au trimisde 9 ori mingea pe poarta tricoloră, iar de trei ori au şi marcat, ceea cereprezintă un procent de reuşită de 33%.

Îl demite Naşul pe Văsâi?

Cu o zi înaintea partidei, preşedintele FRF, MirceaSandu, a ameninţat stafful naţionalei că va fi demis dacă România nu va obţinebiletele pentru semifinalele competiţiei. “Dacă nu batem Germania, atunci Văsâi poate rămâne în Serbia”, a fost mesajul luiSandu. “Indiferent de cum jucam, noi trebuie să batem. Avem echipă mai bună decât a Cehiei şi totuşi nu am putut câştiga”, a adăugat şefulFederaţiei.

ROMÂNIA – GERMANIA 0-1 (Yesil 42)

România: Brănescu - Mişu, Schuller, Puţanu, Mitache -Ţîru, Roşu (67 Păiuş) - Petresc (47 Buia), Bumba (56 Roman), Filip –Himcinschi. Rezerve:Şerban - Vaştag, Neag, Birău. Antrenor: Adrian Văsâi.

Germania:Vlachodimos - Weiser, Gunter, Perrey, Rocker - Mende, Yalcin, Can -Schnellhardt (80+1 Ayhan), Yesil, Aydin (73 Berko). Rezerve: Wilmes – Aycicek,Weihrauch, Quaschner, Kacinoglu. Antrenor: Steffen Freund.

Rezultatele României la turneul final:

1-1cu Cehia (golHimcinschi)

0-1cu Olanda

0-1cu Germania

Clasament Grupa B:

Olanda 7pCehia 3pGermania 2pRomânia 1pprimele două clasate s-au calificat în semifinale. Cea de-a treia are şi ea asigurată prezenţa la Campionatul Mondial din Mexic.

Foto: Gazeta Sporturilor


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-09-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image