2018-12-19 05:58


Avram: “Au înţeles în sfârşit ce vreau”

 |  21:00
Avram: “Au înţeles în sfârşit ce vreau”

În campionatul trecut au “omorât” mai multe meciuri, mai ales cele decisive în lupta pentru titlu, însă acum nimeni nu are ce să le reproşeze arbitrilor. Au mai făcut greşeli în cele patru runde scurse de la startul Ligii 1, dar nici una nu a fost capitală. Curios este totuşi că sunt cam aceiaşi arbitri ca şi în sezonul precedent. Cel mai fericit pentru acest lucru este chiar preşedintele CCA, Vasile Avram, care susţine că, într-un final, arbitriiau învăţat “comenzile” sale. “Am avut acum o lună şi ceva un curs cu ei şi au înţeles foarte bine ce le-am cerut. Am vorbit cu fiecare în parte şi le-am spus ce aşteptări am de la ei, iar asta s-a văzut în acest debut de sezon. Au interpretat fazele corect, au arbitrat toţi după un singur regulament. Au mai fost mici erori, dar au fost unele inerente, normale”, a declarat, pentru “Puterea”, Vasile Avram.

Presiunea de la tv

Şeful CCA este convins că o consecinţă importantă a prestaţiilor bune ale arbitrilor s-a datorat şi faptului că patronii din fotbal nu au mai pus presiune pe brigăzi şi nu au mai acuzat în stânga şi în dreapta delegările acestora la meciurile cu miză. “A contat şi asta. Influenţa negativă a oamenilor importanţi din fotbalul românesc în mass-media s-a simţit în trecut. Unii arbitri au fost afectaţi. Sper şi am credinţa că aceste lucruri nu se vor mai întâmpla. Au fost importante şi ultimele hotărâri ale CEx. Care prevăd sancţiuni drastice pentru ofensele şi acuzele din mass-media”, ne-a mai spus preşedintele CCA. Rugile lui Avram au fost însă deşarte, deoarece Gigi Becali l-a acuzat dur pe centralul partidei Astra-Steaua, Ovidiu Haţegan, despre care spune că este arbitrul de casă al lui Dinamo.

L-a iertat pe “killerul” de la Dinamo-Pandurii

Singurul central care a făcut praf un meci din acest sezon a fost Adrian Ilyeş, la Dinamo-Pandurii. A acordat două penalty-uri comice pentru gazde, dar a şi anulat un gol perfect valabil al “câinilor”. Avram însă îi ia apărarea arbitrului debutant: “E adevărat că a fost o prestaţie necorespunzătoare. E un arbitru tânăr, e un stagiar ca să zic aşa, are un statut special, el mai poate să greşească. Va merge la liga a doua, însă îl vom monitoriza atent pe viitor să vedem dacă acela a fost doar un accident”. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-01
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...