2018-11-18 20:41


Barça are “Tata”. Messi, antrenat de idolul său

 |  17:51
Barça are “Tata”. Messi, antrenat de idolul său

Argentinianul Gerardo Martino este noul antrenor principal al echipei FC Barcelona. Martino, supranumit “Tata”, în vârstă de 50 de ani, va semna un contract pe două sezone şi miercuri va fi prezentat oficial la Barcelona.

“Mă identific cu Barcelona şi ar fi imposibil să n-o fac. Nu mi-au plăcut criticile din ultimul timp asupra unei echipe care a dominat 5 ani Europa”, a spus Gerardo “Tata” Martino, care este idolul din copilărie al lui Leo Messi. De altfel, atacantul argentinian l-a lăudat recent pe “Tata”: “Martino e un antrenor mare şi a dovedit în Clausura ce-a făcut la Newell's. Echipa lui joacă frumos şi se face peste tot respectat”.

Gerardo Martino va fi al patrulea tehnician argentinian din istoria Barcelonei, după Roque Olsen, Helenio Herrera şi Cesar Luis Menotti.

“Tata” Martino a antrenat numai în America de Sud, între 2006 şi 2011 fiind selecţioner pentru Paraguay, iar în sezonul 2012/2013 a antrenat Newell's Old Boys, echipă pentru care a şi jucat între 1980 şi 1990. Martino a reuşit să califice Paraguay la Campionatul Mondial din 2010 de pe prima poziţie în preliminarii şi a jucat finala Copei America în 2011. Ca jucător la Newell's Old Boys, club unde s-a lansat şi Leo Messi, Gerardo Martino a înscris 35 de goluri în 392 de partide.

Preşedintele Barcelonei, Sandro Rosell, a anunţat, săptămâna trecută, că tehnicianul Tito Vilanova nu mai poate asigura funcţia de antrenor al echipei catalane din cauza problemelor de sănătate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-23

TAGURI: gerardo, martino, tata, antrenor, barcelona, messi, nou
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...