2017-01-19 19:01

SPORT


Bourceanu stoarce Steaua de bani! Mijlocaşul Timişoarei îşi joacă dur cartea transferului în Ghencea

 |  18:14
Bourceanu stoarce Steaua de bani! Mijlocaşul Timişoarei îşi joacă dur cartea transferului în Ghencea

Transferul lui Alex Bourceanu la Steaua a intrat în linie dreaptă. MarianIancu şi Gigi Becali s-au înţeles în privinţa mutării, cel mai probabil pentru600.000 de euro, plus ceva procente dintr-un viitor transfer. Urmează acum aldoilea pas, negocierea contractului său cu Steaua. Aici s-ar putea să aparăproblemele. Bourceanu are salariu foarte bun la Timişoara, 15.000 de euro pelună, iar acum, pentru a semna cu Steaua, cere 20.000 de lună. Sumă la careGigi Becali strâmbă din nas, el oferindu-i mijlocaşului acelaşi contract pecare îl are acum pe Bega. Dacă va avea câştig de cauză în negocierile cuSteaua, Bourceanu ar ocupa al doilea loc în clasamentul celor mai bine plătiţijucători din lot, după fundaşul Geraldo Alves, remunerat cu 300.000 de euro pesezon. Rămâne de văzut cine va mai lăsa şi cât, pentru ca ambele părţi să fiemulţumite. Steaua că îşi va aduce în sfârşit un închizător de meserie, care vapune osul la orice minge, dar pe de altă parte şi jucătorul, care astfel vascăpa de coşmarul Timişoara, echipă care, cel mai probabil, va evolua îneşalonul secund din sezonul următor. „Eu mai am contract cu Timişoara şitrebuie să-l duc până la capăt, dar aş vrea să fiu înţeles de cei din conducere.Ar fi frustrant să revin într-o divizie inferioară după ce am muncit atâţia anisă ajung unde sunt acum. Cred că se va găsi o rezolvare a problemei, să potjuca la nivelul la care m-am obişnuit în ultimii ani”, a spus Bourceanu, care oferă şi ovariantă-surpriză în legătură cu viitorul său: “Dacă aş avea ocazia, aş alegesă merg în străinătate. Aş avea mai multă linişte”.

Impresarul jucătorului confirmă faptul că Bourceanu îşi doreşte un contractfinanciar superior pentru a-şi da acordul să vină la Steaua. „Dacă Iancu şiBecali zic că s-au înţeles, acum rămâne să negociez şi eu salariul jucătorului.Sunt şanse mari să se facă transferul, dar acum să vedem ce i se oferă luiBoruceanu. E adevărat că are un salariu execelent la Timişoara, iar acum sperla ceva mai bun pentru el. Că doar vine la Steaua, un club şi mai galonat decâtTimişoara”, a declarat, pentru „Puterea”, Florin Iacob.

E încântat de Steaua

Chiar dacă nu a recunoscut niciodată până acum că îşi doreşte să meargă laSteaua, deoarece e încă sub contract cu Timişoara, Bourceanu a fost încântat dela început de interesul „roş-albaştrilor”. Jucătorul a mai fost căutat şi deAdrian Porumboiu, care îi putea oferi un contract superior celui propus deSteaua, însă totul a picat din cauza faptului că Vasluiul are în continuareinterdicţie la transferuri, din cauza litigiului pe care moldovenii îl au cuMarko Ljubinkovic. „Bourceanu vrea la Steaua. Este încântat de faptul că Steauaîl doreşte. E normal, Steaua e un club mare”, ne-a mai spus agentuljucătorului.

S-a ales praful de Timişoara

Acum două luni se bătea pentru titlu şi calificarea în grupele LigiiCampionilor. Era considerată gruparea cu cel mai valoros lot, alături de FCVaslui, însă în momentul de faţă a mai rămas doar o umbră de echipă. Iminentaretrogradare în liga secundă din cauza neacordării licenţei a făcut din PoliTimişoara o echipă a nimănui. Primul care a evadat a fost Zicu, la ŢSKA Sofia,şi a fost urmat imediat de aproape toţi titularii din sezonul trecut. Singuriijucători importanţi care mai există acum în lot sunt Pantilimon, Ghionea,Luchin, Sepsi, Tameş, Curtean, Goga şi Axente, dar nici ei pentru mult timp,deoarece este greu de crezut că vreunul dintre cei enumeraţi acceptă să joaceîn liga secundă. Ca o comparaţia, Poli a abordat sezonul trecut cu formula Pantilimon– Luchin, Burcă, Ghionea, Sepsi – Helder, Alexa, Bourceanu, Zicu – Goga,Magera, iar în amicalele turneului de pregătire din această vară din Austria, DuşanUhrin a aliniat următoarea echipă: Lepmets – Matei, Ilie, Mera, Sepsi – AdrianPopa, Pătraş, Poparadu, Chiţu – Goga, Nikolic.

foto: diviziasport.ro


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-10-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image