2019-01-22 04:24


Bucuraţi-ne de handbal! Naţionala masculină a României are ca obiectiv grupele principale la CM din Suedia

 |  19:24
Bucuraţi-ne de handbal! Naţionala masculină a României are ca obiectiv grupele principale la CM din Suedia

Naţionalapregătită de Vasile Stângă începe mâine aventura la Campionatul Mondial dinSuedia. Chiar dacă toată lumea visează ca băieţii să repete figura fetelor deacum o lună, medalia de bronz la CE, acest lucru este foarte puţin probabil săse întâmple. Asta deoarece mai mult de trei sferturi din componenţii lotuluisunt debutanţi la un Campionat Mondial. Şi pentru a vedea cât de mare estediferenţa între cele două naţionale, să spunem că băieţii s-au calificat osingură dată în ultimii 15 ani la această competiţie. S-a întâmplat în 2009,însă locul 15 obţinut la final a fost unul mediocru.

Naţionalamasculină a României domina acum jumătate de secol handbalul mondial, obţinândaurul în anii 1961, 1964, 1970, 1974, dar şi bronzul în 1967 şi 1990.Tricolorii au pregătit acest CM la turneul Yellow Cup, însă rezultatele aulăsat de dorit. O singură victorie, 32-31 cu Norvegia, şi două înfrângeriusturătoare, 20-28 în meciul cu Sloveniei şi 26-35 în faţa Elveţiei.

“Avem o grupă foarte grea, cu Danemarca, oechipă care se prezintă ca pretendentă la titlul mondial, Croaţia nu maiare nevoie de nici o prezentare, iar Serbia poate oricând să bată peoricine. Sperăm să fim o echipă a certitudinii, să facem meciuri bune şi săieşim de pe teren cu gândul că am făcut tot posibilul pentru a ne îndepliniobiectivul. Pot să vă promit că vom da totul pentru a realiza acest lucru”, aafirmat Stângă.

În ciudafaptului că prezentul nu sună foarte bine, echipa României porneşte cu gândurimari la acest turneu final. Federaţia a şi fixat un obiectiv, calificarea înprimele 12 locuri, poziţie ce ar permite naţionalei masculine să rămână încărţi pentru calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Londra. Astaînseamnă că tricolorii au nevoie de o clasare în grupă pe una din primele treipoziţii.

Am încredere că ne putem îndeplini acestobiectiv îndrăzneţ. Am mare încredere în aceşti băieţi, chiar dacă mulţi dintreei sunt destul de tineri şi fără experienţă. E un moment crucial pentru ei şitrebuie să profite de asta. Am eliminat Rusia pentru a ne califica aici, decicred că suntem capabili de a bate pe oricine. Suntem outsideri, dar avem gândurimari”, a spuspreşedintele FRH, Cristian Gaţu, care a mai adăugat că prima pentru calificareadin grupă este de 3.000 de euro.

Csepreghi e apt pentru al doilea meci!

Accidentareade săptămâna trecută a lui Alexandru Csepreghi nu este una aşa de gravă cum s-apreconizat iniţial. Jucătorul Constanţei are doar disjuncţie la claviculă, însănu e nimic rupt, iar în câteva zile va fi apt 100% de joc. În aceste condiţii,Csepreghi nu are şanse să joace în meciul de debut al României la CampionatulMondial, vineri, contra Croaţiei.

Doar 20% din români vor vedea CM

Competiţianordică va fi transmisă de noul canal de sport, Dolce Sport. Din păcate, postulrespectiv nu este recepţionat decât de 20% dintre români. După ce CampionatulEuropean de handbal feminin a fost televizat de postul naţional, iată că TVRratează pentru prima dată transmiterea unui Campionat Mondial de handbal.Postul Dolce Sport a achiziţionat şi drepturile de transmitere a CampionatuluiMondial de handbal feminin de la sfârşitul anului 2011, care se va desfăşura înBrazilia.

Grupele CM din Suedia

Grupa A

Bahrain

Egipt

Franţa

Germania

Spania

Tunisia

Grupa B

Austria

Brazilia

Ungaria

Islanda

Japonia

Norvegia

Grupa CCroaţiaDanemarcaSerbia

ROMÂNIAAlgeriaAustralia

Grupa D

Argentina

Chile

Coreeade Sud

Polonia

Slovacia

Suedia

Programul meciurilor României:14 ianuarie, România - Croaţia (ora 19.00)16 ianuarie, România - Danemarca (21.15)17 ianuarie, România - Algeria (19.00)19 ianuarie, România - Australia (21.30)20 ianuarie, România - Serbia (21.30)

Lotul României la CM:

Portari:Mihai Popescu(HCM Constanţa), Ionuţ Ciobanu (Energia Tg. Jiu), BogdanPralea (Bucovina Suceava); Jucători de câmp: AlexandruSabou(HCM Constanţa), Gabriel Florea(Energia Tg. Jiu), AlexandruStamate(UCM Reşiţa), Alexandru Csepreghi(HCM Constanţa), AlexandruŞimicu(Poli Timişoara), Cristian Fenici(UCM Reşiţa), MariusNovanc(Energia Tg. Jiu), Iulian Stamate(CSM Bucureşti), Dan Savenco(Energia Tg. Jiu), Daniel Mureşan(HCM Constanţa), Ionuţ Georgescu(UCMReşiţa), Rareş Jurcă (Kadetten Schauffhausen), Valentin Ghionea (UCM Reşiţa),Laurenţiu Toma (HCM Constanţa), Marius Sadoveac(HCM Constanţa).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-02-01
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriloading...