2017-01-21 10:42

SPORT


Burdujan, omul-problemă! Steaua şi-a luat atacant cu probleme comportamentale

 |  18:59
Burdujan, omul-problemă! Steaua şi-a luat atacant cu probleme comportamentale
Nua fost Moraes, nu a fost nici Liţu sau Axente. Totuşi, Steaua a surprins prinultima achiziţie, l-a transferat pe Lucian Burdujan, un jucător care a fost întrecutul său şi prin curtea Rapidului. Poate singurul motiv pentru care a fostachiziţionat a fost acela că era liber de contract, după ce a renunţat ladatoriile pe care fostul său club, FC Vaslui, le avea la el. Burdujan nu era înplanurile Stelei, ci coechipierul său de la formaţia moldoveană Wiliam Gerlem,însă acesta din urmă nu a mai fost achiziţionat după ce Adrian Porumboiu, MMStoica şi Marius Lăcătuş l-au atenţionat pe Gigi Becali că brazilianul areprobleme de comportament. Ce e curios este că ulterior l-au luat pe Burdujan,un fotbalist care seamănă aproape în totalitate cu Gerlem. Adică un personajimpulsiv, cu gura mare, conflictual, care s-a certat cu majoritateaantrenorilor cu care a lucrat şi care a fost exclus de nenumărate ori din lot dela Rapid şi Vaslui în principal din cauza problemelor disciplinare.

Mircea Rednic l-a datîn judecată!

Înurmă cu trei ani, pe când evolua la Rapid, Burdujan l-a acuzat pe antrenorulMircea Rednic că preferă străinii din lot în detrimentul său, deoarece iacomisioane de pe urma folosirii acestora. “Joao Paulo a jucat la o zi după ce a fost transferat, iar eu m-am pregătit ca prostul şi nu merit săjoc nici măcar un minut? Rednic îşi bagă străinii lui pentru că îşi iacomisioane.” Din cauza acestor declaraţiile tendenţioase,“Puriul” a luat foc şi şi-a mandatat avocatul să-l dea în judecată pefotbalist. Mai mult decât atât, clubul de sub Grant s-a sesizat şi l-a amendatcu 4.000 de euro pe Burdujan. “A primit o amendă serioasă. A mai fostsupărat şi pe vremea lui Răzvan Lucescu, se tot dădea lovit mereu, credea căare antrenorul ceva cu el. Burdujan să ne mai lase cu ifosele lui”, spunea preşedintele de atunci al giuleştenilor, Constantin Zotta.

Moldovan l-a exclus din lot pentru indisciplină!

Pe 16 februarie 2009, Burdujan era în cantonament înAntalya cu FC Vaslui, iar la un antrenament a avut o ieşire necontrolată,jignind doi membri din stafful echipei şi un oficial al clubului. ViorelMoldovan, tehnicianul grupării vasluiene la acea dată, a rămas uimit decomportamentul lui Burdujan: “Eu nu tolerez actele de indisciplină. Nu ammai întâlnit aşa ceva în toată cariera mea. A jignit mai multă lume de laechipă, de la antrenori la oficiali. Prin comportamentul lui m-a forţat să îltrimit la echipa a doua”. Readus la primaechipă de Cristi Dulca, următorul antrenor al moldovenilor, Burdujan a comis-odin nou. În vara aceluiaşi an, chiar în ziua meciului cu AEK Atena, dinplay-off-ul Ligii Europa, tehnicianul l-a exclus din lot pe atacant deoarece nus-a pregătit corespunzător şi a fost indolent la antrenamentele premergătoaredisputei. Ulterior, stafful tehnic împreună cu Adrian Porumboiu au decis să îlpună pe fotbalist pe lista de transferuri. “Mai are rost să zicce a mai făcut Burdujan? Nu mai stausă explic de fiecare dată când calcă el strâmb. E transferabil, şi cu astabasta”, a replicat foarte acid finanţatorul vasluienilor.

Conflict cu un fost coechipier!

Iertat din nou de şefi, Burdujan a rămas până la urmăîn lotul Vasluiului, iar începutul sezonului actual l-a readus în Giuleşti, înpostură de adversar al Rapidului. Pe teren a avut o evoluţie mediocră, iar prinminutul 60 Lopez Caro l-a trimis pe banca de rezerve, aici atacantul fiind maiactiv decât pe teren. La eliminarea bulgarului Milanov, Burdujan a sărit ca arsde pe bancă, nemulţumit de decizia arbitrului Cristi Balaj, însă a fost repedepus la punct de fostul său coechipier de la Rapid, Marius Constantin. “Stai, mă,acolo în banca ta. Ai uitat repede că atunci când erai aici te băteam mereu denu scoteai nici un cuvânt?”, a fost reacţia internaţionalui român la adresa luiBurdujan.

I-a adus Steleititlul!

Suporteriiroş-albaştri nu pot uita cum un gol al lui Burdujan a ajutat decisiv Steaua săcâştige titlul din 2005. Pe atunci, cu doar cinci etape înainte de final,echipa din Ghencea avea două puncte în clasament în faţa marii rivale, iarlupta era la baionetă. În etapa respectivă, Steaua trecuse de CFR Cluj şiaştepa ca Rapidul să încurce Dinamo în Groapă. Ceea ce s-a şi întâmplat. Înminutul 89 al derby-ului Dinamo - Rapid, gazdele conduceau cu 2-1 şi se păreacă vor continua lupta pentru titlu până în ultima etapă, însă Burdujan le-astricat fiesta “câinilor” şi a egalat, la o gravă eroare a lui Lucian Goian.

Burdujan: Dacănu sufeream atâtea accidentări, acum jucam la Real MadridJ

Întoamna anului 2008, la un meci amical cu FC Bârlad, din Liga a III-a,fotbalistul s-a accidentat şi a absentat ulterior o lună şi jumătate de pegazon. Supărat peste măsură de accidentarea stupidă pe care a suferit-o,Burdujan a ieşit cu o declaraţie “şoc”: “Nu ştiu ce să mai fac, ghinioanele se ţin scaide mine. Tocmai când îmi intrasem în mână, o să stau iar pe bară o vreme. Dacănu sufeream atâtea accidentări, acum jucam la Real Madrid”.

“Îmi doream de mult să joc la Steaua. Stancuşi Kapetanos vor fi greu de înlocuit, dar o să dau totul să-i mulţumesc pesuporterii roş-albastri”, spune Burdujan.

LUCIAN BURDUJAN

18februarie 1984 (Piatra Neamţ)

Cluburi

CeahlăulPiatra Neamţ (2002-2004) – 43 meciuri/8 goluri

Rapid Bucureşti (2004-2008) – 69/18

FC Vaslui (2008-2011) – 46/8

Naţională

RomâniaU21 – 13/1


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-02-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image