2017-01-19 00:15

SPORT


Bute l-a învins pe Brian Magee prin KO şi şi-a păstrat titlul mondial IBF

 |  09:32
Bute l-a învins pe Brian Magee prin KO şi şi-a păstrat titlul mondial IBF

Pugilistul LucianBute şi-a apărat titlul mondial IBF la categoria supermijlocie pentru a şapteaoară consecutiv, după ce l-a învins pe irlandezul Brian Magee, prin KO înrepriza a zecea, într-un meci disputat la Centre Bell din Montreal.

Debutulpartidei dintre Bute şi Magee a fost unul echilibrat, românul câştigând dinprimele patru reprize cu 10-9, iar în cea de-a doua cei doi au fost laegalitate, 10-10. Repriza a cincea a fost una în care Bute a fost condus deadversarul său. A urmat apoi repriza a şasea, în care Bute a devenit mult maiagresiv, iar în cea de-a şaptea rundă, românul l-a trimis la podea pe Magee, cucelebra sa lovitură la ficat. Irlandezul a mai rezistat până în repriza azecea, când Bute şi-a trimis din nouadversarul la podea, după un upercut în bărbie. De această dată, arbitrul PetePodgorski a decis oprirea meciului.

Partida dintre Lucian Bute şi Brian Magee s-a disputat la Bell Centre dinMontreal. Românul a intrat în ring pe melodia cântată de formaţia U2,"Where the streets have no name", iar adversarul său a fostacompaniat de Metallica, cu melodia "Whiskey on the jar".

Lucian Bute, în vârstă de 31 de ani, are acum 28 de victoriila profesionişti şi nicio înfrângere. Magee, în varstă de 35 de ani, are 34 devictorii (24 prin KO), 4 înfrângeri şi un meci egal.

Lucian Bute a câştigat centura mondială IBF în 20 octombrie 2007, laMontreal, după ce l-a învins prin KO în repriza a 11-a pe columbianul AlejandroBerrio. Românul şi-a apărat pentru primaoară cu succes centura mondială în 1 martie 2008, după ce l-a învins, prin KO tehnicîn repriza a zecea, pe americanul William Joppy.

Al doilea meci în care LucianBute şi-a apărat centura a fost cu mexicanul Librado Andrade, la data de 24octombrie 2008, la Bell Centre. Atunci, românul s-a impus la puncte,după 12 reprize.

Al treilea meci în care Bute şi-a pus centura în joc a fostîmpotriva unui alt columbian, Fulgencio Zuniga, la 13 martie 2009, în careromânul l-a surclasat categoric pe adversarul său, printr-un KO tehnic înrepriza a patra. Bute şi-a pus apoi din nou centura în joc, la 29 noiembrie2009, la Quebec, în faţa mexicanului Librado Andrade, pe care l-a trimis lapodea după patru reprize.

Pugilistul român şi-a apărat pentru a cincea oară titlulmondial în faţa columbianului Edison "Pantera" Miranda, într-o galăce a avut loc la 17 aprilie, la Centre Bell din Montreal (Canada). După ce acâştigat primele două reprize, Bute a reuşit să-l pună la podea pe Miranda înrunda a treia, columbianul fiind numărat de arbitru şi nemaiputând continuameciul. Bute i-a "aplicat" lui Miranda un upercut de stânga înbărbie, românul fiind declarat învingător în minutul 1 şi 22 de secunde dinrepriza a treia.

A şasea oară când Lucian Bute şi-a păstrat centura decampion mondial a fost la data de 16 octombrie, la Montreal, când l-a învinstot prin KO pe americanul Jesse Brinkley. Românul a reuşit să-l trimită lapodea pe adversarul său în repriza a noua.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-09-03Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image