2018-10-22 09:12


Bute, momentul adevărului!

 |  21:00
Bute, momentul adevărului!

Lucian Bute îşi pune în joc pentru a noua oară centura de campion IBF, de data asta împotriva unui adversar de o valoare mult superioară celor întâlniţi până acum în carieră. Originar din Jamaica, Glen Johnson îl cunoşte suficient de bine pe român, mai ales că acum doi ani ambii au susţinut împreună numeroase partide de sparring. Mai mult decât atât, cei doi sunt şi buni prieteni, însă promit că în ring vor fi ca două fiare.

„Vom rămâne şi după meci amici, doar sâmbătă vom uita de această prietenie. Îl cunosc foarte bine, ne-am antrenat de multe ori împreună, dar o să fie surprins de cum boxez în momentul de faţă. Ştiu despre el că este foarte bine pregătit, tocmai de aceea mă aştept la o noapte lungă. Nu va fi deloc uşor să-l fac KO. Este un boxer cu multă, foarte multă experienţă”, spune Bute.

La rândul său, Glen Johnson îi mulţumeşte românului pentru ocazia pe care i-a dat-o, aceea de a lupta la aproape 43 de ani pentru centura de campion mondial. Totodată, jamaicanul îi atrage atenţia însă românului că îl va învinge, indiferent că o va face prin KO sau prin decizie unanimă: „Sâmbătă va fi război, un război captivant. Lucian are multe calităţi, asta e sigur, dar are şi multe slăbiciuni. Nu mă gândesc la posibilitatea de a mă retrage, deoarece voi fi campion mondial. Fie că va fi prin knock-out, fie că va fi prin decizie unanimă, voi câştiga”, a explicat pugilistul jamaican, care este completat de antrenorul său: „Nimeni nu rămâne neînvins prea mult timp în lumea boxului. Lucian nu are nimic asigurat. Îl respectăm foarte mult, însă acum este o chestiune de afaceri”, a spus Orlando Cueller.

Bute ia 1,5 milioane de dolari, Johnson doar 500.000

Campionul român va lua o bursă frumuşică din partea televiziunii care transmite disputa, colosul Showtime, aproximativ 1,5 milioane de dolari. Bani din care Bute va mai rămâne doar cu un milion, după ce îşi va plăti impozitele aferente, dar şi staff-ul său, în frunte cu antrenorul Stephan Larouche. Un aport financiar important vine şi dinspre România, şi mai precis din partea Elenei Udrea, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, care îl va răsplăti pe pugilistul român cu aproximativ 60.000 de euro pentru promovarea brandului de turism al României. De partea cealaltă, Glen Johnson este foarte mulţumit de bursa sa, în jur de jumătate de milion de dolari, mai ales că el se află la apogeul carierei.

Palmares

LUCIAN BUTE- 29 de meciuri / 29 de victorii (24 prin KO)

GLEN JOHNSON– 68 de meciuri / 51 de victorii (35 prin KO), 2 egaluri / 15 înfrângeri


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-07-31

Mai multe imagini:
Bute, momentul adevărului!
zoom

TAGURI: lucian bute, glen johnson
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANDREI MARCU
04 Noi 2011

Felicitari d-nei Udrea pentru sustinerea continua a valorilor romanesti. Atunci cand s-a implicat dansa am avut o gala la Bucuresti, cand nu s-a implicat, nici la tv nu putem sa-l mai vedem pe campionul nostru. Cat despre suma, este prea mica pentru beneficiile pe care ni le aduce Lucian noua ca tara.
OVIDIU
04 Noi 2011

Peste tot în lume există contracte comerciale între sportivi şi instituţiile a căror imagine o promovează. 60.000 de euro e chiar o sumă mică.
GEORGIANA.D
04 Noi 2011

Lucian Bute merita mai mult din partea Romaniei.El vinde mai multa imagine decat putem noi contabiliza.
ALEX123
04 Noi 2011

Dacă nu era Elena Udrea, nu l-am fi văzut niciodată pe Lucian Bute boxând în România.
MRUXANDRA
06 Noi 2011

Bute este la urma urmei un brand de tara pe care nimeni pana la elena udrea nu l-a valorificat. Daca nu era ea, probabil nu l-am fi vazut niciodata pe bute boxand in tara. Bravo elena udrea si felicitari bute pentru tot ceea ce faci!
ALECA
06 Noi 2011

i-am tinut pumnii campionului nostru , care inca o data ne-a facut mandrii ca suntem romani. Foarte buna initiativa elenei udrea de a promova romania prin lucian bute , pentru ca este intr-adevar al romanilor. Multumita ei a ajuns sa boxeze pentru prima data in Romania , un cadou superb pentru toti romanii!
Random imageUltimele stiri
loading...