2018-12-17 02:30


Cacealmaua TV! RCS-RDS şi Dolce au complotat la licitaţia drepturilor TV a lui Dragomir

 |  12:39
Cacealmaua TV! RCS-RDS şi Dolce au complotat la licitaţia drepturilor TV a lui Dragomir
Mareadispută media a anului a avut loc ieri (n.r - luni) lasediul Ligii Profesioniste. Ceea ce trebuia să însemne licitaţia drepturile tv pentru meciurile din Liga I în următoarele treisezoane, a fost de fapt un chici. Cabliştii RCS şi Romtelecom s-au înţelesîntre ei pentru a obţine un preţ cât mai mic pentru pachetele de licitaţie. Sumelel-a care s-a aruncat Dragomir în ultimul timp în acest caz au fost de-a dreptulhilare pentru un fotbal românesc care se zbate în mocirlă. Câştigătorulpachetului 1 a fost Digi, care a plătit 13,2 milioane de euro fără TVA, al doilea pachet de opţiuni a fost antamat de Dolce Sport pentru 12,9milioane de euro, pentru ca pachetul cu numărul 8 să fie adjudecat de Antena 1,care a oferit 10,5 milioane de euro. Şi ultimul pachet este ca şi achiziţionatde TVR, care cu o zi înainte renunţase la licitaţie. Televiziunile participanteau protestat astfel faţă de procedura ciudată a caietelor de sarcini propuse de Mitică Dragomir care, vizibil iritat de rezultatullicitaţiei, a exclamat cu un zâmbet îngheţat: “V-aţi înţeles foarte bine între voi. Mi-aţitras-o. Aţi fost mai deştepţi ca noi, dar cine râde la urmă râde mai bine.Oricum vă felicit pentru pachetele achiziţionate, sper ca pentru celelalte sălicitaţi tot voi. Pentru cele rămase, Adunarea Generală va lua în calcul o nouălicitaţie sau, în cel mai rău caz, respectivele meciuri nu vor fi transmise”.

Preţul de pornire a licitaţiei pentru fiecarepachet, cu excepţia pachetelor 8 şi 9, a fost de 12,9 milioane de euro (4,3mil. euro/sezon), la care se adaugăTVA. Pentru ultimele două pachete, preţul de pornire a fost 10,5 milioane deeuro, fără TVA, pentru următoarele trei sezoane. Un pachet nu înseamnă oopţiune. Concret, pachetul 1 nu presupune opţiunea 1, la fel cum pachetul 9 nuînseamnă opţiunea 9. Fiecare pachet are din toate opţiunile un număraproximativ egal.

Corleone s-a tot lăudat în ultimul timp că va scoateun preţ incredibil pentru drepturile tv pentru următoarele trei sezoane dinLiga I, cel puţin 100 de milioane de euro. Iată că şeful LPF a rămas deocamdatăcu buza umflată după licitaţie, când doar 3 pachete au fost vândute, din celenouă scoase pe tarabă. “Asta e viaţa. Nu se întâmplă nimic. Deciziateleviziunilor va forţa lumea să meargă pe stadion să vadă meciurile, iarechipele vor trăi de pe urma vânzării biletelor. Este un succes că am obţinut37 de milioane pe 3 pachete, fără banii pe care o să îi luăm de la TVR pentrupachetul 9, pentru că ei îl vor achiziţiona mai mult ca sigur. Avem peste 60 demeciuri care nu s-au dat. Credeţi că rezistă cineva fără ştiri şi rezumate dela meciuri? De ce să nu cerem 75 de milioane pe ele?”,a mai spus nonşalant Dragomir.

Au sărit la gâtul luiMitică

Veşniciicontestatari ai bossului de la LPF, Gigi Becali şi Adrian Mititelu, abia auaşteptat deznodământul licitaţiei şi au început să îl atace frontal peDragomir. “A fost o organizare frauduloasă. Dacă are onoare,Dragomir ar trebui să îşi dea demisia. Nu poţi să furi aşa cum a făcut şefulLPF. Am simţit de mai mult timp că va fi ceva necurat. Părerea mea este căcelelalte pachete se vor vinde, adunat, pe cel mult 10 milioane de euro. Noisuntem groggy în acest moment”, a răbufnitpatronul Universităţii. La rândul său, Gigi Becali a condamnat şi el planurilelui Corleone pentru această licitaţie: “A fost clar pentru toţi că televiziunileau făcut o înţelegere între ele. Au luat trei pachete, exact pentru a nu puteafi anulată licitaţia. Dacă Dragomir vroia 100 de milioane, nu trebuia să facăpachete. Am mirosit că e ceva la mijloc, de aceea nu am votat caietul desarcini. Ar trebui să boicotăm licitaţia. Pentru mine nu contează, că am bani,dar sunt cluburi mici care supravieţuiesc din aceşti bani. Trebuie să ne unim,e vorba aici de viitorul fotbalului românesc”.

Sunt alţi preşedinţi din Liga I care îi sunt însă fidelilui Dragomir, ca Marius Stan şi Chivorchian, care îi sugerează lui Mitică să nucedeze în lupta cu televiziunile şi, în plus, îl îndeamnă pe acesta săsuplimenteze preţul de pornire a licitaţiei pentru pachetele rămase. “Ştiamdeznodământul licitaţiei. Este o luptă între cei care oferă puţin, adicăteleviziunile, şi noi, cluburile, care ne dorim să obţinem cât mai mult. Potapărea surprize foarte mari, pentru că se vor schimba sumele de pornire, carevor fi şi mai mari”, a declarat şeful lideruluiLigii I, care a fost completat de oficialul Timişoarei: “Vrem săpropunem Adunării Generale organizarea unei licitaţii al cărei preţ de porniresă fie cu 10% mai mare. Dacă televiziunile vor război, asta vor avea”.

Jean Pădureanu, şi el un om de nădejde al luiDragomir, are în continuare încredere în acesta în privinţa vânzăriidrepturilor tv. “Nu ştiu dacă pierdsau câştig bani din afacerea asta, dar am încredere totală în Mitică. Voi mergeîn continuare pe mâna lui, nu poate face el rău cluburilor”, a afirmat cel poreclit “Lordul”.

Iancu vrea să boicoteze presa vizuală

Cunoscut ca unul dintre cei mai mari detonatori descandaluri din fotbalul românesc, patronul grupării de pe Bega a venit cu osoluţie inedită pentru a lovi în ratingul televiziunilor: “Nu sunt de acord să fac nici un pasînapoi în ceea ce priveşte partea financiară. Dacă se vor scădea preţurilepentru următoarele pachete, eu nu voi participa şi voi declara fraudă îninteresul cuiva şi în dezinteresul fotbalului. Mai avem o propunere, ca înpachetele care vor fi scoase la vânzare, televiziunile care nu vor fi prezentela licitaţie să nu aibă beneficii din partea noastră la talk-show-uriletelevizate. Cine nu participă şi nu e interesat de fotbalul propriu-zis, nu artrebui să fie interesat nici de cancanuri”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-05-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...