2017-01-23 08:45


Calificare dramatică pentru Simona Halep în semifinalele BCR Open România

 |  18:38
Calificare dramatică pentru Simona Halep în semifinalele BCR Open România

Favorita principala a salvat doua mingi de meci sis-a calificat in semifinalele BCR Open Romania, dupa o lupta de exact trei ore,6-3, 1-6, 7-6/5, cu Alexandra Cadantu, scrie site-ul oficial al competitieibucurestene dotate cu premii in valoare de 100.000 de dolari.

Sfertulde finala 100% romanesc a avut toate ingredientele unei intalniri din fazelesuperioare ale unui mare turneu: puncte spectaculoase, interventia medicului simomente ce i-au tinut pe spectatori cu rasuflarea taiata. Cu statutul deoutsider si ambitionata de rezultatul direct favorabil de pe cand aveau 14 ani,Cadantu a dovedit o determinare fantastica, incomodand-o in dese randuri peHalep, nevoita sa-si schimbe din mers strategia si sa apeleze la toataexperienta capatata in confruntarile de mare miza din circuitul WTA.

La5-4 in setul decisiv, Cadantu a servit pentru calificarea in semifinale, insa acomis doua duble greseli, cedandu-si serviciul la 0. A avut insa apoi o nouasansa, beneficiind de doua mingi de meci, la 6-5, dar a luat o decizieneinspirata pe serviciul al doilea, servind mingea din mana si trimitand afara.“A fost un moment in care, pur sisimplu, imi doream foarte mult sa castig, eram foarte obosita si psihic sifizic, iar serviciul meu, nemaiavand forta necesara, vroiam doar sa-l dauacolo, in teren, si nu reuseam. Am jucat extraordinar, dar presiunea fost multmai mare. Am avut si niste probleme la umar, de aceea am chemat si doctorul. Siastfel se explica de ce am servit mai incet”, a spus Alexandra Cadantu.

Intiebreak, Simona a fost mai lucida si mai calma, desi a ratat la randu-iprimele doua din cele trei mingi de meci. “Maasteptam la un meci foarte greu pentru ca o stiu de cand am fost mici. Tottimpul ma batea, asa, cu jocul asta. Si vantul m-a incurcat. Ma bucur ca amputut incheia cu bine. Am jucat la fel si emotional si energetic, chiardaca a avut doua mingi de meci. N-a fost usor, pentru ca, totusi, am fost la unpas sa pierd. Nu stiu ce sa zic de decizia ei cu serviciul din mana, dar mabucur ca a luat-o, pentru ca m-a ajutat. (…) 99% conteaza psihicul, 1% sa aicuraj in momentele importante”, a declarat Simona Halep.

Elevalui Firicel Tomai si-a asigurat 80 de puncte WTA si o va infrunta, insemifinalele de la Bucuresti, pe invingatoarea meciului Sorana Cirstea – LauraPous-Tio.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-05-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image