2017-01-19 15:00

SPORT


Cămătaru: ''Craiova e în faliment, Mititelu ar trebui să plece''. Fosta glorie a Olteniei sare la gâtul patronului Ştiinţei

 |  18:38
Cămătaru: ''Craiova e în faliment, Mititelu ar trebui să plece''. Fosta glorie a Olteniei sare la gâtul patronului Ştiinţei
La omu’ sărac, nici boii nu trag. Proverbul i sepotriveşte de minune în momentul de faţă Universităţii Craiova. Situaţiaexplozivă de la echipă din pauza competiţională nu avea cum să rămână fărăurmări. Ştiinţa a reluat campionatul aşa cum îl terminase în decembrie, cu oînfrângere. A patra consecutivă, iar cazul pare fără scăpare. Cu jucătorifugiţi din cantonament, cu milioane de euro datorii la stat, c alte sute demii de euro restante la jucători, cu fani care s-au săturat până peste cap desituaţia jalnică în care a ajuns echipa în acest sezon, Universitatea stă pe unbutoi de pulbere. Toate aceste lucruri l-au adus la capătul răbdării şi pepatronul echipei, Adrian Mititelu, care a admis în premieră că este dispus sărenunţe la Ştiinţa, dacă se va găsi cineva mai bun ca el să conducă clubul.

“Nu mai suport să mă înjure lumea mereu. Dar dece să mă înjure? Eu am făcut tot ce am putut mai bine pentru această echipă. Dacă există cinevacare poate oferi mai mult ca mine, să vină şi mâine, că plec. Dar ca să plec,acel cineva trebuie să ofere o sumă de bani şi să-mi demonstreze că este maibun ca mine. Echipa asta nu va muri niciodată, e prea puternică. Craiova vamerge înainte, cu sau fără mine”, a spus finanţatorul juveţilor dupăînfrângerea cu Steaua.

Fost mare jucător al Ştiinţei, Rodion Cămătaru aluat şi el poziţie faţă de colapsul în care se găseşte clubul, şi într-uninterviu pentru “Puterea” susţinerăspicat că a venit timpul ca Adrian Mititelu să renunţe după şase ani laUniversitatea Craiova.

Cum comentaţi declaraţialui Mititelu că vrea să vândă Craiova?

Păi încearcă să mai recupereze câte ceva, dacămai e ceva de recuperat. E ca la accidentele auto, daună totală. Clubul e înfaliment, 100% nu mai e cale de ieşire. Poate doar o minune să mai salvezeCraiova, să câştige Mititelu la loterie.

E momentul ca el săplece de la Universitatea?

Când toată lumea te contestă, trebuie să-ţidai seama că trebuie să laşi pe altul în loc. Aşa cum au fost alţii în trecut,aşa acum ar trebui să vină alţi investitori. Acum sau în vară ar trebui caMititelu să plece. Trebuie să vină altcineva să ducă mai departe brandul UniversitateaCraiova.

Cine ar fi în stareacum să preia clubul?

Oricine care are bani şi iubeşte clubul.Trebuie să fie o persoană cu credibilitate, care să se asocieze cu un proiectviabil de viitor. Primăria ar trebui să se implice să preia clubul şi să fietransparenţă totală.

Care era soartaŞtiinţei dacă nu era Adrian Mititelu?

În 2005, atunci când Dinel Staicu a vândut clubul, toate cărţile eraufăcute ca Primăria să preia Universitatea, însă apoi s-a sucit totul şi apreluat-o din păcate Mititelu. De atunci echipa a fost implicată în foartemulte scandaluri, iar performanţele au fost zero. Dacă veneau atunci oameniidin Primărie, pricepuţi la coordonarea clubului, sunt convins că acum alta erasituaţia la echipă.

Dacă v-ar sta în putinţă, financiar vorbind, aţi cumpăra acumUniversitatea Craiova?

Ştiinţaeste sufletul meu, este viaţa mea, şi dacă aş avea bani mulţi aş investiimediat. Sunt un om cu picioarele pe pământ şi, în plus, nu dispun de o aşamare sumă de bani. Nu îmi e indiferent ce se întâmplă acum la Craiova şi mădoare sufletul să văd că echipa a ajuns în această situaţie.

Se salvează echipa dela retrogradare în acest sezon?

Echipa nu e rea şi ar evita retrogradarea, însăproblema mare e cu obţinerea licenţei pentru anul viitor. Sunt milioane de eurode dat şi Mititelu nu are banii ăştia. Pe deasupra mai sunt şi datorii mari lajucători. Cât să mai stea şi ei neplătiţi? O săprocedeze mai mulţi jucători ca Găman şi Bărboianu.

Cine ar fi al 7-lea patron de după Revoluţie?

Universitatea Craiova a fost un club care a atras mulţiinvestitori după Revoluţie. Astfel că, la doi ani de la ultimul trofeu câştigat,campionatul intern în anul 1991, oltenii au fost preluaţi de magnatul GeorgeConstantin Păunescu, acesta cedând echipa după numai trei ani lui ViorelIlinca&Constantin Popeci. Cei doi au condus gruparea din Bănie până în anul2000, atunci când Gigi Neţoiu, duşmanul de moarte al oltenilor, a cumpăratclubul. Ulterior, la numai doi ani, după ce a direcţionat spre Dinamo aproape oechipă întreagă, în frunte cu Claudiu Niculescu, omul de afaceri a vândulechipa către Dinel Staicu. Nici acesta din urmă nu a stat prea mult în Bănie,iar în sezonul 2004/2005, atunci când echipa a picat în liga adoua, a cedat-o lui Adrian Mititelu. Actualul patron al Ştiinţei a preluatformaţia într-un moment delicat, dar după numai un an a readus-o în primuleşalon, însă timp de 5 sezoane în Liga I nu a obţinut nici un rezultat notabil.În momentul de faţă, nimeni nu se înghesuie să cumpere clubul, poate doarVictor Piţurcă ar fi capabil de acest pas, însă după “războiul declaraţiilor”din această iarnă, atunci când cei doi s-au porcăit în mass-media, sunt şanse 0%ca fostul selecţioner să poată negocia cu Mititelu o posibilă achiziţionare aclubului. Alt posibil investitor ar putea fi Gică Popescu, oltean get-beget dela Calafat, om care ar fi pe placul tutoror suporterilor, însă “Baciul” nu pare tentat, cel puţin deocamdată, să bage bani în fotbal, mai ales că afacerile saleimobiliare au fost puternic lovite de criza mondială.

O soluţie surpriză pe viitor ar putea veni de la unalt fost mare jucător al Ştiinţei, Pavel Badea, care va candida la Primăria Craiovei. Acesta promite marea cu sarea pentru Universitatea, în cazulîn care ar fi ales primar al oraşului. “Echipa ar trebui să fie a comunităţii.Dacă o să ies primar, ar fi o soluţie să preluăm echipa, dar trebuie să i sefacă o ofertă lui Adrian Mititelu”, a declarat Badea.

Ghinion teribil cu Steaua

Primul meci oficial al Ştiinţei în acest an a fost înBănie împotriva Stelei. Echipa lui Napoli a început bine disputa şi doarghinionul a făcut ca poarta lui Tătăruşanu să nu fie perforată de FlorinCostea. Însă cum în fotbal ocaziile se răzbună, la singurul şut pe poartă aloaspeţilor, aceştia au şi reuşit să marcheze, prin Bilaşco, care a reluat înpoartă dintre fundaşii olteni. Cu trei jucători noi în primul “11”, Zoro, Lopez şi Subotic, Craiova a presat constantîn partea a doua a meciului, însă fără rezultat, iar Steaua rămâne astfelneînvinsă de 8 ani în Bănie. De partea celaltă, Nicolo Napoli va avea misiuneasă salveze echipa de la retrogradare, oltenii aflându-se în acest moment la unpas de liga secundă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-10-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image