2019-02-22 12:25


Campioana îşi strigă disperarea: “Să vină DNA-ul!”. Paszkany ţipă că este furat, însă uită că în trecut CFR Cluj a fost favorizată de arbitri

 |  18:22
Campioana îşi strigă disperarea: “Să vină DNA-ul!”. Paszkany ţipă că este furat, însă uită că în trecut CFR Cluj a fost favorizată de arbitri

Imediatdupă finalul meciului dintre Oţelul şi CFR Cluj, încheiat 1-1, boss-ulcampioanei, Arpad Paszkany era un pachet de nervi. A intrat în direct laposturile tv şi a început să acuze în termeni duri arbitrajul şi, indirect, peDinamo, echipă care, după spusele sale, a reintrat în lupta pentru titlu cuajutorul cavalerilor fluierului. Paszkany se referea la ultimul meci al luiDinamo, pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaş, dispută la care centralul Marian Balacil-a eliminat uşor pe Liţu şi a acordat o lovitura de la 11 metri gazdelor la ofază discutabilă.

Partida ar fi fost una bună dacăn-ar fi fost stricată de arbitru. La faza eliminării lui Traore trebuia să sedea galben pentru gălăţean, pentru tragere de timp. Eliminarea este penibilă, Traorea fost vânat tot meciul. Aici nu mai este vorba de lipsa de valoare aarbitrului, s-au judecat fazele cu unităţi de măsură diferite. Este o viciere clarăde rezultat”, a tunat Paszkany la adresa arbitrului întâlnirii, Istvan Kovacs. Apoioficialul clujenilor i-a atacat voalat şi pe conducătorii din Ştefan cel Mare,pe care i-a acuzat că au “stat la baza” eliminărilor lui Traore şi Veloso, care nu vorputea evolua în meciul direct din etapa viitoare. Mai mult decât atât, patronulcampioanei are şi o soluţie-şoc, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) săintervină şi să cerceteze din nou “jocurile” din fotbalul românesc: “Îmi esteclar că se încearcă prin orice mijloace ca o echipă să revină cât mai repede înprim-plan. Chiar îmi spunea o persoană importantă din fotbal că n-o să fiesurprins ca la meciul cu Oţelul să avem unu sau doi eliminaţi, şi iată că nus-a înşelat. Mă îngrijorează foarte mult că etapa viitoare jucămcu Dinamo. Ar fi bine ca anumite organe ale statului să se implice din nou. Amdreptul să cred că se umblă din nou la butoane!”.

Acţionariidinamovişti nu s-au lăsat mai prejos după declaraţiile acide ale lui Paszkanyşi au atacat la rândul lor: “Noi am acuzat pe cineva când a fost eliminat incorect Andrei Cristea cuOţelul? Nu ştiu de ce ne acuză ei pentru eliminarea lui Traore. Dinamo merge lavictorie peste tot. E clar că le e frică de noi, de aia ne acuză acum. Sunt deacord cu Paszkany doar într-un singur punct de vedere, acela că DNA ar trebui săintervină din nou în fotbal, a spus Borcea, care a fost completat de preşedintele NicolaeBadea: “Am avut şi noi meciuri în care amfost dezavantajaţi de arbitraj şi probabil că vor mai fi, dar arbitrul n-adecis rezultatul din meciul cu Gaz Metan Mediaş. Dacă domnul Paszkany adeclarat că DNA trebuie să intervină din nou în fotbalul românesc, să vinăprocurorii să-l ia şi să vadă ce are de spus”.

Ardelenii şi-au strigat disperarea după meciul de la Galaţi, acolo unde aveau mari speranţe că vorînvinge şi nu vor rata şi ultima şansă de a reintra în lupta pentru titlu. Înfinal au scos doar o remiză cu forcepsul, iar în urma acestui rezultat rămân la13 puncte în urma advarsarului de sâmbătă şi liderului meritoriu al Ligii I,Oţelul Galaţi. Practic, conducătorii CFR-ului acuză pe toată lumea, arbitri şi conducători adverşi, însă nu îşivăd propriii jucători, care nu au fost în stare până acum în acest sezon săcâştige în deplasare şi, pe deasupra, nu îşi pot stăpâni nici nervii, eiprimind şase cartonaşe roşii în cele 13 etape scurse din acest sezon. Paszkanyţipă că arbitrii fac ierarhiile în Liga I, dar uită repede de faptul că echipasa a avut parte de arbitraje părtinitoare în ultimele sezoane. Nici în acestcampionat CFR Cluj nu a fost dezavantajată de arbitri. Ba chiar, în unele partied,a beneficiat de erorile “fluieraşilor”.

Fazelelitigioase la meciurile CFR-ului din acest tur de campionat:

Arbitraj pro-CFR- Etapa 1. UniversitateaCraiova – CFR Cluj 0-0. Oltenii au cerut două lovituri de la 11 metri, la faulturilelui Nuno Claro şi Panin asupra lui Mihai Costea.

Arbitraj pro-CFR- Etapa a 2-a. CFR Cluj –Victoria Brăneşti 2-0. Oaspeţii au avut o lovitură de pedeapsă în a douarepriză la scorul de 0-0.

Arbitraj anti-CFR- Etapa a 4-a. CFR Cluj –Astra 2-2. Teodor Crăciunescu nu a acordat un cartonaş roşu ploieştenilorla un fault asupra lui Bjelanovic în postură de ultim apărător.

Arbitraj echidistant- Etapa a 5-a. Sportul – CFR Cluj 3-0. Arbitrul nu l-a eliminat pe Culiopentru un fault dur, însă a greşit atunci când i-a acordat cartonaş roşu luiCadu. Eliminarea lui Traore a fost corectă.

Arbitraj pro-CFR- Etapa a 6-a. CFR Cluj – Pandurii Tg. Jiu 2-1. GabiMureşan l-a faultat dur pe Voiculeţ pe finalul partidei şi trebuia să primeascăal doilea cartonaş galben.

Arbitraj echidistant- Etapa a 7-a. Rapid – CFR Cluj 2-0. Centralul i-a eliminat corect peEmmanuel Kone şi Bastos.

Arbitraj echidistant- Etapa a 10-a. CFR Cluj – FC Braşov 4-0. Gazdele au jucat însuperioritate numerică din minutul 35, portarul braşovenilor Marc fiindeliminat.

Arbitraj echidistant- Etapa a 12-a. CFR Cluj – Unirea Urziceni 3-0. Ardeleniiau evoluat trei sferturi din partidă 11 contra 10, după ce Raul Rusescu aprimit direct cartonaşul roşu.

Arbitraj anti-CFR- Etapa a 13-a. Oţelul Galaţi – CFR Cluj 1-1. Istvan Kovacs a anulat ungol oaspeţilor, la un presupus fault al lui Traore la Grahovac, iar vârfulclujenilor a primit foarte uşor al doilea cartonaş galben în repriza secundă.Leonardo Veloso (CFR Cluj) şi Gabriel Giurgiu (Oţelul) au fost eliminaţi corect.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-04-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...