2017-01-16 18:03

SPORT


Campionul Viorel Simion se destăinuie în "Puterea": Vreau titlul mondial şi o nouă categorie

 |  21:00
Campionul Viorel Simion se destăinuie în "Puterea": Vreau titlul mondial şi o nouă categorie

A păstrat centura WBC International în România, după ce l-a învins categoric pe mexicanul Edgar Riovalle, în Gala Invincibilii 6, organizată săptămâna trecută în Sala Rapid. În urma acestui succes, Viorel Simion a pus mâna pe 10.000 de euro şi a urcat 17 locuri în clasament, iar acum e numărul 1 în Europa la categoria pană. Într-un interviu acordat ziarului „Puterea”, campionul român vorbeşte despre visul său măreţ din box, dar şi despre talismanul care îi poartă noroc la fiecare meci.

Cum a fost meciul cu Riovalle?

M-am aşteptat să fie greu. Adversarul a avut capul tare. Nici nu l-am lăsat să facă nimic, pentru că sunt convins că putea mai mult.

Nu mulţi au ştiut că ai boxat cu mâna fisurată din repriza a 6-a.

Aşa este, dar nu aveam ce să fac. Nu puteam să renunţ. Am încercat să mi-o protejez cât mai mult, dar am strâns din dinţi şi am mers mai departe. Acum o am în ghips, dar încă mă mai doare.

Ce semne îi făceai preşedintelui Rudel Obreja înainte de reprize?

Îmi zicea că se grăbeşte şi să închei meciul mai repede. Asta am şi încercat în repriza a opta, dar mexicanul s-a ţinut tare. Apoi antrenorii m-au avertizat să nu mai risc şi am stat liniştit.

Fetele tale sunt lângă ring la fiecare meci.

Au fost lângă mine de când erau foarte mici, nu mai am ce să le fac acum, s-au obişnuit. Le aud mereu cum ţipă lângă ring, asta îmi dă şi mai mare putere. Sunt talismanul meu norocos.

Ce urmează pentru tine?

Voi lupta în vară pentru titlul WBC Silver. Am vorbit cu domnul Obreja, mi-a fost propus deja un boxer, însă l-am refuzat. Cel mai probabil mă voi bate tot cu un mexican, Robinson Castellanos. Voi boxa tot în România, din câte ştiu eu. L-am urmărit, îl ştiu, e un pugilist cu experienţă. Are 14 victorii, dar şi destule înfrângeri (n.r. - 9). Pot să-l înving, nu îmi fac probleme.

Visul tău cel mare în box?

Să îmi păstrez centura mondială, apoi să trec la altă categorie, unde să fac la fel performanţă. Nu m-am gândit până la ce vârstă o să boxez, până când nu voi mai putea.

Doroftei şi Bute au trecut Oceanul, te bate gândul şi pe tine?

Nu mă mai încântă acum să plec. Am vorbit cu Lucică (n.r. - Bute) şi mi-a zis că antrenorul său, Stephane Larouche, îşi face o sală de acolo. Nu aş zice nu, dacă ar exista o ofertă tentantă. Deşi nu m-am bătut decât de două ori în străinătate până acum, nu e nici o problemă pentru mine să lupt la adversari acasă.

CV Viorel Simion

19 octombrie 1981

Meciuri profesionişti: 15 victorii (6 KO) – 0 înfrângeri

Performanţe profesionişti: campion WBC Mediterranean (2008-2009), campion WBC International (2011- prezent)

Clasare: 17 boxrec, 14 WBC

Performanţe amatori: bronz la Europenele din 2002, bronz la Mondialele din 2005, de 4 ori campion naţional (2001, 2002, 2003, 2005 - pană)

Foto: Lucian Curelariu


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-17

TAGURI: Viorel_simion, titlu_mondial, categorie, box_profesionistComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image