2017-01-18 03:47

SPORT


Capitala ruşinii! Granzii din Bucureşti ratează, din nou, lamentabil, lupta la titlu

 |  19:33
Capitala ruşinii! Granzii din Bucureşti ratează, din nou, lamentabil, lupta la titlu

Etapaa 20-a a Ligii I a ruinat practic dorinţele de preamărire ale formaţiilor dinBucureşti. Prin rezultatele obţinute în runda ce a trecut, Rapid, Dinamo şiSteaua şi-au anulat şansele de a se mai bate pentru campionat. După trei ani încare provincia a luat toate trofeele puse în joc, iată că în acest an istoriase repetă. Giuleştenii au avut o posibilitate imensă de a reintra în luptapentru titlu în meciul de la Galaţi cu liderul Oţelul, însă elevii lui DorinelMunteanu au jucat fără greşeală şi şi-au scos din luptă una dintre adversare. Larândul ei, Dinamo, a pierdut lamentabil două puncte pe teren propriu în faţaPandurilor, o echipă care ştia cu două zile înainte că va fi retrogradată. Un2-2 care l-a „liniştit” pe Andone, tehnicianul care visa în aceastăprimăvară la titlu. Nici Steaua nu mai speră la nimic după scorul deneprezentare din meciul cu FC Braşov.

LaRapid lucrurile păreau OK după victoria cu Unirea Urziceni, însă “Mr. Presiune” George Copos şi-a intrat din nou în rol. “Am mare încredere înŞumudică. Rapidul este o candidată reală la titlu. Până la final trebuiefiecare meci câştigat”, spunea patronul echipei de sub Grant după meciul cuUnirea. Însă efectul este mereu acelaşi după intervenţiile lui Copos.Giuleştenii au capotat la Galaţi, în cel mai important meci al începutului deretur, şi au spus devreme adio luptei la titlu.

Şi Dinamo era pe val după etapa trecută. Izbânda dinRegie le-a dat aripi “câinilor”, însă totul a fost doar un balon de săpun. Înmeciul cu Pandurii am revăzut acelaşi Dinamo din turul campionatului, chiardacă lotul a fost în mare măsură remaniat. Defensiva afost şvaiţer, atacul a marcat iar, dar nu suficient cât să câştige meciul. Auşi început deja primele frecuşuri între Andone şi câţiva dintre jucători.Tehnicianul a găsit repede ţapii ispăşitori pentru remiza din faţa gorjenilor:“Nu mi-aplăcut deloc jocul nostru, am fost dezorganizaţi. În apărare am fost foartelejeri, mă refer aici la Bălgrădean, Rubio şi Grigore. Nici Liviu Ganea nu maieste jucătorul din prima parte a campionatului. Este complet ieşit din formă.M-au dezamăgit şi alţii, nu suntem grupul pe care eu îl visez la Dinamo”.

În Ghencea buba e şi mai mare. Partida cu Braşovultrebuia să fie de 1 solist, victorie ce ar fi adus Steaua pe podiumul Ligii I.Şi cum socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, meciul a fost unulde pomină pentru “roş-albaştrii”, care au fostfăcuţi KO încă din prima repriză, atunci când tabela arăta un neverosimil 0-2.Eliminarea lui Galamaz şi golul trei au întregit tabloul umilinţei pentruSteaua. Gestul de la finalul meciului, atunci când jucătorii împreună cu MMStoica au îngenucheat în faţa galeriei, nu i-a impresionat pe suporteri. “Nu semai poate cu băieţii ăştia. Ei nu merită mai mult de 50.000 de euro pe an.Încercăm să aducem oamenii înapoi pe stadion, dar ce să vadă? La final, dacă nu era MM care să stea în genunchi,Tănase nu avea de gând să facă asta. I-am ţinut pe cei din galerie să nu seducă peste ei. Dacă îl mai prind prin cluburi o să-l bat bine, o să-i ruppicioarele”, a spus Gheorghe Mustaţă, liderul galeriei steliste.

Imprivizibilul CârţuS

Haosulce a urmat era destul de previzibil. Lăcătuş şi-a anunţat demisia după ce afost huiduit de fani, şi a fost urmat de Edi Iordănescu, care a plecat în semnde solidaritate cu antrenorul principal. După ce a scăpat de Lăcătuş, GigiBecali a început să caute antrenori, iar după ce Olăroiu şi Piţurcă l-aurefuzat, s-a reorientat spre un nume pe cât de ieftin şi la îndemână, pe atâtde surprinzător, Sorin Cârţu. Alegerea lui Sorinaccio este exact la fel deciudată ca şi numirea acestuia la CFR Cluj, pe care mulţi au văzut-o “din alt film”. Deşi a început cu un succes răsunător în LigaCampionilor în faţa lui Basel, tehnicianul oltean nu a putut rezista presiuniide la Cluj. A înregistrat câteva înfrângeri în campionat, iar din grupele UCLnu a prins nici măcar Liga Europa şi, pe deasupra, temperamentul său vulcanic apus capac la tot. Gestul de maidan din meciul retur de la Basel, atunci când aspart cu piciorul plexiglasul băncii de rezervă, a făcut înconjurul Europei.Incidentul i-a adus lui Cârţu o amendă de 10.000 de euro din partea UEFA, dar aşi fost luat la ochi de conducerea campioanei. O altă ieşire golănească aantrenorului a avut loc la final meciului cu Gloria Bistriţa din Cupa României,când acesta a alergat după arbitri să-i bată în tunelul ce duce la vestiare.

DacăSorin Cârţu se va înţelege până la urmă la contract cu Becali, acesta vineîntr-o perioadă extrem de agitată în Ghencea. Echipa este pe locul 6, fărăşanse la titlu, lotul este scindat în mai multe tabere, fanii sunt din ce în cemai puţini pe stadion şi, în plus, va trebui să gestioneze foarte atent relaţiacu Gigi Becali, care a ameninţat că se va băgă peste antrenor în alcătuireaformaţiei. Peste toate acestea, Cârţu are şi opoziţia lui MM, care a ameninţatcă va părăsi Ghencea dacă antrenorul oltean va fi numit pe banca tehnică. Cu oexperienţă aproape nulă la echipele cu pretenţii, cu excepţia Craiovei,tehnicianul este conştient că trebuie să obţină rezultate imediate, pentru căaltfel va fi “executat” la fel ca şi cei patru predecesori ai săi din acestsezon.

Unica speranţă, Cupa

Cam asta e situaţia actuală la echipele bucureştene,pentru că pe Sportul Studenţesc nu o mai punem la socoteală, ea fiind practicprima retrogradată, chiar dacă mai sunt 14 etape de disputat. Soarta granzilordin Capitală în campionat este pentru al patrulea an consecutiv pecetluită.Dacă Steaua şi Dinamo îşi leagă toate speranţele în acest moment de câştigareaCupei României, pentru a mai salva cât de cât sezonul, Rapidul nu mai luptă decâtîn campionat, acolo unde dacă va rata şi în acest sezon cupele europene, se vadesfiinţa, vorbele îi aparţin lui George Copos.

Provincia, la putere!

În timp ce în Capitală apele sunt extrem de tulburi,echipele din provincie îşi văd de treabă liniştite. Oţelul, Timişoara şi Vasluis-au detaşat decisiv în lupta pentru titlu, elocvent fiind faptul că doar celetrei echipe au realizat punctaj maxim de la reluarea campionatului. Elevii luiDorinel Munteanu au un parcurs de metronom, Timişoara a trecut de un hop foarteimportant, la CFR Cluj, şi deşi este neînvinsă în campionat, se află la 5puncte de lider. Moldovenii lui Hizo formează şi ei o trupă foarte puternică,iar cele două victorii concludente din retur le-au consolidat şi mai binepoziţia a treia a podiumului.

CLASAMENT LIGA I

1. Oţelul 20 14 3 3 27 - 14 45p

2. Timişoara 20 10 10 0 35 - 23 40p

3. FC Vaslui 20 11 5 4 29 - 18 38p

-------------------------------------------

4. Rapid 20 9 6 5 29 - 13 33p

5. Dinamo 20 9 6 5 43 - 33 33p

6. Steaua 20 9 5 6 26 - 19 32p


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-04-18Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image