2017-01-21 17:38

SPORT


Cazul Pandurii-Oţelul. Oltenii riscă să ajungă direct în Liga a III-a din vară

 |  14:16
Cazul Pandurii-Oţelul. Oltenii riscă să ajungă direct în Liga a III-a din vară

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat pe site-ul oficialcă Pandurii nu a fost programată şi va pierde la masa verde duelul cu OţelulGalaţi, care era programat pentru vineri de la ora 14:30.

Pe ultima sută de metri, oltenii au încercat să rezolvepe cale amiabilă litigiul cu Dinamo, însă nu au obţinut un acord, deşi DumitruDragomir chiar le transmisese că va reprograma meciul cu pricina dacă se vorînţelege. "Numai o convenţie scrisă anula tot. E curios de ce nu aufăcut-o. Trebuiau doar să scrie pe foaie o dată la care va achita datoria",spunea şeful LPF.

Pandurii beneficiază de o hotărâre favorabilă în instanţacivilă în cazul Ilie Iordache, care însă nu e luată în calcul de FRF şi LPF,deoarece în 2009, a pierdut litigiul în instanţele sportive, astfel că nu econsiderată valabilă. Dacă nu va fi programată nici etapa viitoare, atunci,conform ROAF, Pandurii va fi exclusă automat din competiţie şi va pierde toatemeciurile la masa verde, scor 0-3.

În plus, conform unui articol adăugat de ComitetulExecutiv în regulament, echipa exclusă sau retrasă din competiţie pe perioadaunui sezon competiţional va fi retrogradată două eşaloane şi nu va mai aveadrept de promovare pentru următorii cinci ani. Astfel, dacă nu îşi va rezolvarapid problema, Pandurii ar mai putea reveni în Liga I abia în 2017, însă chiar şi aşa, va fi nevoită să achite cei460.000 de euro către Dinamo.

Punctul 9, articolul 79, dinRegulamentul Disciplinar al FRF:

“9 Neprogramareaunei echipe la un joc oficial poate interveni ca urmare a neexecutării unorobligaţii, echipa în cauză fiind sancţionată cupierderea jocului prin forfait. Dacă într-un an competiţional aceeasi echipă nueste programată la două, respectiv trei (la juniori) jocuri oficiale, ea va fiexclusă din competiţie.”


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-08-19Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image