2019-05-20 01:55


Cele trei MOTIVE care au determinat-o pe Sorana Cîrstea să se RETRAGĂ din echipa de FED CUP a României

 |  15:42
Cele trei MOTIVE care au determinat-o pe Sorana Cîrstea să se RETRAGĂ din echipa de FED CUP a României

Anunţ şoc, luni dimineaţă al Soranei Cîrstea. Sportiva, locul 85 WTA, şi-a anunţat, pe Facebook, retragerea din echipa de Fed Cup a României, fără a oferi un motiv exact. Şi totuşi, în spatele deciziei capitale luate de sportivă se află motive mai puţin ştiute de toată lumea.

"După 12 ani de jucat pentru România, a venit momentul să îmi anunţ oficial retragerea din echipă naţională de Fed Cup. La 16 ani şi 14 zile am jucat primul meci, fiind şi astăzi cea mai tânără debutantă din istoria ţării noastre. Am reprezentat cu mândrie şi onoare tricolorul de fiecare data când am avut ocazia. Simţ că mi-am făcut datoria şi acum este momentul să predau ştafetă noii generaţii. Aş vrea să mulţumesc cu această ocazie colegelor de echipă, federaţiei, căpitanilor, antrenorilor şi celor care au pus umărul la succesul nostru! Dar mai ales românilor care m-au susţinut atât de frumos de-a lungul anilor", a scris Cîrstea, pe Facebook.

Primul motiv şi poate cel mai important, ar fi legat de relaţia glacială, dacă nu chiar duşmănoasă, pe care o are cu liderul Simona Halep. Cele două nu sunt deloc prietene, nu îşi vorbesc în timpul liber, ci doar când nevoia o cere imperios, adică exact la întâlnirile din Fed Cup. "Relaţia mea cu Simona e una de respect, de profesionalism. Nu suntem prietene, să ieşim la masă, să ne trimitem inimioare, însă de fiecare dată când ne vedem, mai ales că stăm în acelaşi complex şi mergem la aceeaşi sală, ne salutăm, vorbim. Ne respectăm la turnee, ne urăm baftă. E o relaţie de respect şi colegialitate, nu de prietenie", a spus nu cu mult timp în urmă Sorana.

Al doilea motiv ar fi acela că la Fed Cup nu a fost prea mult băgată în seamă în ultimii doi ani, când Sorana chiar a revenit puternic în circuitul WTA, după o perioadă total nefastă din carieră. Chiar în timpul când a avut evoluţii solide şi rezultate pe măsură, ea a fost pună pe planul nu doi, ci trei sau patru. Exemplul cel mai elocvent este în primăvara acestui an, când Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al României a preferat-o în detrimentul său pe Irina Begu în meciul de simplu cu Elveţia, fapt care a scos-o din sărite pe Sorana. "Normal, mă aşteptam să joc, aceasta era prima idee, având în vedere că eram a doua, însă tot timpul am spus-o: căpitanul decide. Am venit la FedCup, nu a contat că am fost prima, a doua, a patra. Atât timp cât am fost sănătoasă, m-am prezentat şi m-am pus la dispoziţia căpitanului şi la dispoziţia echipei. Sunt aici pentru ce are nevoie echipa. Dacă vrea să joc simplu, joc simplu, dacă vrea să joc dublu, joc dublu, dacă vrea să bat din palme, bat din palme. Sunt aici pentru ce are nevoie echipa şi România", a declarat nervoasă Cîrstea la acea vreme.

Al treilea motiv este legat de oboseala acumulată în Fed Cup, iar Sorana vrea să se concentreze pe turneele din circuitul WTA, unde simte că încă poate scoate rezultate bune şi bani pe măsură.

Cariera Soranei în Fed Cup

 În vârstă de 28 de ani, Cîsrtea a jucat 17 meciuri de simplu pentru România, din care a câştigat 11, şi 12 de dublu, dintre care perechea din care a făcut parte a triumfat de cinci ori. Ultima oară, ea a evoluat la dublu, cu Mihaela Buzărnescu, în întâlnirea cu Elveţia, scor 3-1, din play-off-ul pentru Grupa Mondială. Româncele au pierdut partida cu elveţiencele Viktorija Golubic şi Jil Teichmann, dar rezultatul acesteia nu mai conta în stabilirea echipe calificate.

Următoarea întâlnire a României în Cupa Federaţiei va fi la 9-10 februarie 2019, la Ostrava, cu Cehia, deţinătoarea trofeului, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-02-06

TAGURI: sorana cirstea, retragere, motive, halep, fed cup, echipa, romania
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri