2018-12-10 04:05


“Celebrii” fotbalului!

 |  21:00
“Celebrii” fotbalului!

Fotbalul a stârnit mereu controverse, fotbaliştii la fel, însă numele multora dintre aceştia a stârnit amuzamentul tuturor. Ce o fi fost în mintea unora dintre părinţi să îşi boteze odraslele, care, ulterior, au ajuns jucători cunoscuţi, cu nume care mai de care mai caudate? Sigur au fost fanatici ai fenomenului. Poate cel mai rezonant nume care a zburdat prin Liga 1 acum un deceniu a fost cel al lui Sansiro Ciocoi, nume preluat de la celebra arenă din Milano. Interesant este că, fostul jucător al lui CSM Reşiţa şi Universitatea Craiova, nu vrea să piardă numele şi şi-a botezat la fel şi băiatul. Un alt nume care a reprezentat ceva în ultimul deceniu a fost cel al portarului Bogdan Vintilă, care a fost botezat cu prenumele Argeş de tatăl său, mare fan al echipei din Trivale. Şi colegul său de la FC Argeş şi Rapid, Constatin Schumacher, poartă celebrul nume al cvintuplului mondial la Formula 1, Michael.

Nici străinii nu se lasă mai prejos în această privinţă. Nu multă lume ştie că pe starul Barcelonei şi totodată iubitul Shakirei, Gerard Pique, îl mai cheamă şi Bernabeu, exact numele arenei rivalilor de la Real Madrid. Printre mulţi alţii, nume de fotbalişti se identifică cu denumirea unor echipe celebre din fotbalul mondial, ca Martin Palermo, Antonio Valencia sau Flavio Roma. Pe de altă parte, Dan Petrescu a rămas şi va rămâne veşnic recunoscător lui Chelsea, din acest motiv şi-a botezat fiica cea mare exact cu numele grupării de pe Stamford Bridge.

Nume pocite de echipe şi jucători din România

Doar în Liga 1 evoluează în momentul de faţă jucători cu nume glumeţe”, unii dintre ei chiar foarte cunoscuţi. Un lot mai altfeli-ar cuprinde printre alţii peCurcă, Râpă, Măţel, Creţu, Lupu, Mamele, Pleaşcă, Maxim, Curelea, Giurgiu, Ferfelea, Cataramă, Zmeu, Frunză, Surdu, Cucui, Cazan, Hora, Prepeliţă, Păun sau Ţepeş. Nici la denumirea echipelor nu suntem mai dibaci, iar multe dintre formaţiile din eşaloanele inferioare din România au preluat nume grele din fotbalul european, şi aici amintim pe: Barcelona Malu Mare, Ajax Dobroteşti, Athletic Bradu, Auxerre Lugoj, Arsenal Motru, Real Teaca, Partizan Merei, Sporting Chişcani, Inter Voluntari, Juventus Bucureşti, Fortuna Căpleni, Sparta Techirghiol sau Hercules Herculane. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-03-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...