2017-01-20 01:23

SPORT


Cetate Deva se retrage din campionat!

 |  14:49
Cetate Deva se retrage din campionat!

Patronulechipei de handbal feminin CSM Cetate Deva, Marian Muntean, a anunţat, vineri,că ia în calcul retragerea echipei din campionat şi că l-a demis pe antrenorulLadislau Kapornay. După a şaptea înfrângere consecutivă în campionat, MarianMuntean a anunţat şi că va opri finanţarea grupării din Liga Naţională.Finanţatotul devean le-a înmânat handbalistelor legitimaţiile de joc şi le-aanunţat că sunt libere să îşi caute angajamente la alte echipe. “Neimplicareala antrenamente şi mentalitatea păguboasă a jucătoarelor avide doar de banim-au dezamăgit total. Le-am dat legitimaţiile şi libertatea să plece unde vor.După nouă ani în care am investit în handbal consider că nu mai are rost săsufăr, să pierd timp şi bani şi să-mi distrug sănătatea. În acest moment toatejucătoarele sunt cu banii la zi, însă din martie nu mai dau niciun ban.Jucătoarele să facă ce vor. Se pot antrena sau pot să plece. Eu nu fac niciodeplasare la Braşov. Toate actele echipei sunt la managerul sportiv AlexandruWeber”, a afirmat Muntean.

Dupădisputarea a XV etape din Liga Naţională Feminină, CSM Cetate Deva se claseazăpe locul 12 din 14 echipe, cu şase puncte la egalitate cu HCM Buzău, dar cu ungolaveraj pozitiv. Din Liga Naţională retrogradează două echipe, respectivocupantele poziţiilor 13 şi 14.

CSM CetateDeva are 21 de jucătoare legitimate, între care cinci de altă naţionalitatedecât română, respectiv patru sârboaice şi o unguroaică.

Dacă CSMCetate Deva nu se va prezenta la meciul de duminică cu Rulmentul Braşov, careva conta pentru etapa a XVI-a a Ligii Naţionale Feminine, conformRegulamentului de Organizare şi Desfăşurare a Activităţilor Handbalistice alFederaţiei Române de Handbal, gruparea din Deva va fi amendată cu suma de 5.000lei şi sancţionată cu reducerea a câte trei puncte în clasamentul campionatuluiîn curs şi cel viitor. La a doua neprezentare Cetate Deva va fi retrogradată.

RegulamentulFRH mai spune că în caz de excludere a unei echipe în timpul campionatului,punctele acumulate până în momentul abandonului rămân, iar restul meciurilorechipei în cauză vor fi pierdute cu 10-0.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-03-22Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image