2018-11-12 20:49


Chriss Froome a câştigat ediţia centenară

 |  18:37
Chriss Froome a câştigat ediţia centenară

Chris Froome (28 de ani), de la echipa Sky, a terminat învingător în ediţia centenară a Turului Franţei, pentru prima oară în carieră, duminică la Paris, după 3 săptămâni de cursă, timp în care a străbătut 3.403,5 km în 21 de etape. Ciclistul născut la Nairobi a stat efectiv în şa peste 83 de ore, victoria lui fiind marcată şi de isprava de legendă de pe Mont Ventoux, unde a bătut toate recordurile de vivacitate, impresionând spectatorii, specialiştii, precum şi telespectatorii din 190 de ţări.

Câştigătorul Turului Franţei, Chris Froome (foto) a declarat: “Acesta este cel mai frumos eveniment din lume. Să câştig ediţia centenară a Turului Franţei este o onoare pentru mine. Acest tricou galben va rezista în timp. După istoria recentă a ciclismului şi dezvăluirile apărute, oricine ar fi purtat tricoul galben ar fi fost supus controalelor, dar şi criticilor. Eu m-am obişnuit cu această idee. Tot plutonul este împotriva dopajului. Vreau să dedic această victorie mamei mele. Fără încurajările ei, cu siguranţă acum eram doar în faţa televizorului. De asemenea, trebuie să mulţumesc echipei mele. A fost un Tur al Franţei excepţional, o luptă aprigă până la sfârşit”.

Pe locul doi s-a clasat revelaţia actualei ediţii a Marii Bucle, cel mai bun tânăr (23 de ani) şi cel mai bun căţărător, columbianul Nairo Quintana, de la Movistar, care a reuşit şi o victorie de etapă de referinţă, chiar sâmbătă, de Ziua naţională a Columbiei, pe căţărarea de la Semnoz. Pe locul trei a fost spaniolul Joaquim Purito (“Chiştoc”) Rodriguez, de la echipa rusă Katiuşa, aflat, la 34 de ani, într-o perioadă de graţie a carierei sale, cu 3 podiumuri consecutive în marile tururi: Vuelta, anul trecut, Giro, anul acesta, în mai, şi acum, în Le Tour.

Ultima etapă, a 21-a, Versailles-Paris (134 km), cu 10 tururi pe Champs Elysées, a fost câştigată în nocturnă de germanul Marcel Kittel (Argos), la a 4-a victorie de etapă în acest an, după un sprint de antologie, în care primii 3 clasaţi, germanul Andre Greipel (Lotto), pe locul 2, şi britanicul Mark Cavendish (Omega), al 3-lea, au sosit, împreună, în spaţiul unei jumătăţi de roată distanţă. Învingătorul, decis de prezenţa de spirit a lui Kittel, de a-şi arunca bicicleta pe linia de sosire, dar şi de o mică deviere de la linia dreaptă a lui Mark Cavendish (câştigătorul ultimelor 5 etape de final ale Marii Bucle) a fost cronometrat în 3h06'15".

Clasamentul general:

1. Chris Froome (Marea Britanie/SKY) 80h49:33.

2. Nairo Quintana (Columbia/Movistar) la  5:03.

3. Joaquim Rodriguez (Spania/Katiuşa) 5:47.

Clasamentul pe echipe:

 

1. Saxo Bank

2. AG2R La Mondiale

3. RadioShack


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-22

Mai multe imagini:
Chriss Froome a câştigat ediţia centenară
zoom
Chriss Froome a câştigat ediţia centenară
zoom
Chriss Froome a câştigat ediţia centenară
zoom

Chriss Froome a câştigat ediţia centenară
zoom

TAGURI: chriss, froome, editie, mont, ventoux, turul, frantei
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...