2018-10-21 16:03


Cine este primul ROMÂN numit în CONDUCEREA forului mondial de CICLISM

 |  14:34
Cine este primul ROMÂN numit în CONDUCEREA forului mondial de CICLISM

Un roman a fost numit zilele trecute în Comisia de Paraciclism a Uniunii Cicliste Internaționale (UCI).

Cine este primul ROMÂN numit în CONDUCEREA forului mondial de CICLISM
zoom
Singurul campion paralimpic din istoria României, Eduard Carol Novak, devine astfel primul român într-o structură de conducere a forului mondial de ciclism. Ciucanul a primit vestea chiar de la noul președinte al UCI, francezul David Lappartient. 

Președintele FR Ciclism va superviza și va coordona organizarea competițiilor pentru persoane cu dizabilități alături de Mohammed Ben El Mahi (Maroc), Marianna Davis (SUA), Edilson Alves Rocha (Brazilia), Alejandro Garcia (Spania), Roberto Rancilio (Italia) și Colin Lynch (Irlanda). 

"Este o onoare deosebită pentru mine și pentru ciclismul din România. De-a lungul anilor foarte puține persoane din Balcani au ajuns în funcții importante din UCI, de aceea consider numirea mea o dovadă că ne aflăm pe drumul cel bun. Am acumulat suficientă experiență în acest domeniu, încât să pot veni cu soluții constructive. Paraciclismul s-a transformat într-un sport profesionist în ultimii ani și e nevoie de oameni cu know-how în fenomen. Îmi doresc să restructurăm paraciclismul mondial, e nevoie de o reformare a categoriilor de concurs deoarece în acest moment unii sportivi sunt favorizați în detrimentul altora", a precizat Eduard Carol Novak, președinte al FR Ciclism și vicepreședinte al forului balcanic. 

 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-11-14

TAGURI: carol eduard novak, conducere uci, primul roman
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...