2017-01-24 03:13


Cine îşi salvează sezonul? După ce în ultimii ani s-au zbătut în anonimat pe plan intern, Steaua şi Dinamo se luptă acum pentru Cupa României

 |  18:27
Cine îşi salvează sezonul? După ce în ultimii ani s-au zbătut în anonimat pe plan intern, Steaua şi Dinamo se luptă acum pentru Cupa României
Ultimulmeci al sezonului este aşteptat cu sufletul la gură de fanii celor mai galonateechipe din România. De patru ani nu au mai avut aceştia ocazia să se bucure deun trofeu. În 2007 a fost ultima performanţă a Capitalei, titlul obţinut deDinamo, cu Mircea Rednic pe bancă. De atunci a fost secetă cruntă în Bucureşti,practic Steaua, Dinamo şi Rapid au fost umilite în mod constant de echipele dinprovincie. Primele două au acum şansa să salveze acest sezon, în care au prins cuchiu cu vai un loc de cupă europeană.

Dupăprestaţiile din ultima vreme, Steaua pleacă favorită în această dispută, chiarşi casele de pariuri anticipează acest lucru. Însă la astfel de meciuri nu s-acunoscut niciodată dinainte câştigătoarea. Până la venirea lui Olăroiu, Steauaa arătat jalnic, şi mulţi se gândeau că „roş-albaştrii” vor rata după mulţi anicupele europene. Tehnicianul a reuşit însă să schimbe total starea de spirit învestiar, iar evoluţiile şi rezultatele au apărut imediat. De partea cealaltă,Dinamo a continuat parcursul inconstant. Înfrângere acasă cu CFR Cluj, victoriela Craiova, victorie cu mari emoţii cu retrogradata Brăneşti, iar în ultimarundă a fost dezintegrată la Timişoara.

Rămân fără antrenoridupă finală?

Finala Cupei României ar putea fi ultimul meci pentruAndone şi Oli. Dacă şansele ultimului de a rămâne în Ghencea sunt destul demici, “Fălcosul” se gândeşte serios dacă să mai continue, după ce a fost extrem dedezamăgit de prestaţia echipei din acest sezon, dar şi de faptul că esteademenit cu sume ameţitoare de echipe din zona arabă. Un lucru este cert,câştigarea Cupei României îl va convinge în mare măsură pe unul dintre ei doisă rămână lângă echipă şi pe viitor. Dacă în cazul antrenorilor situaţia eincertă, la anumiţi jucători din cele două tabere va fi cu siguranţă ultimulmeci. La Steaua lista e mai lungă şi îi cuprinde pe Emeghara, Galamaz, Bilaşco,Onofraş, Maicon, Surdu, Marinescu şi Burdujan. În stand-by sunt Szekely,Bicfalvi şi Dică, însă în cazul acestora ultimul cuvânt îl va avea antrenoruldin sezonul viitor. La rivali lista disponibilizărilor va fi ceva mai scurtă,şi în special îi va cuprinde pe jucătorii mai în vârstă din lot. Dacă Dolhadeja a fost tras pe linie moartă, ceilalţi ar putea fi Oscar Rubio, ErsinMehmedovic, Valeriu Bordeanu, Vlad Munteanu, Bogdan Pătraşcu şi AndreiMărgăritescu. Vor rămâne cu siguranţă Cătălin Munteanu şi Ionel Dănciulescu,consideraţi indispensabili pentru proiectul “New Dinamo”. Un caz aparte este situaţia lui Găman şi a lui Bărboianu, aceştia aflându-seîn litigiu cu Universitatea Craiova. În mod normal ei ar trebui să revină înBănie, conform noilor contracte semnate în primăvară, însă multe voci dinfotbal confirmă faptul că oficialii lui Dinamo s-au înţeles deja cu AdrianMititelu pentru transferul definitiv al celor doi în “Groapă”.

Dică şi Geraldo vorsă rişte!

DacăIoan Andone nu are probleme serioase de lot, singura incertitudine fiind încazul lui Găman, Olăroiu nu va şti decât cu câteva ore înaintea finalei dacă sepoate baza pe Geraldo şi Dică. Stoperul portughezul s-a accidentat în partidadin semifinale cu FC Braşov, iar de atunci a făcut doar antrenamente uşoare, întimp ce Dică s-a ales cu o contractură puternică în meciul din Gruia, el fiindschimbat din această cauză la pauza acelei dispute. Chiar dacă nu sunt refăcuţi100%, cei doi vor să rişte cu orice preţ pentru a fi în teren la cel maiimportant meci al sezonului.

Palmares în CupaRomâniei: Steaua 20 de trofee / Dinamo 18 trofee

STEAUA – DINAMO, ora21.15 (ProTV);Stadion: Tineretului (Braşov); Arbitri: Marius Avram – Micloş Nagy, SebastianGheorghe

FORMAŢII PROBABILE:

Tătăruşanu –Emeghara, Gardoş, Galamaz (Geraldo), Latovlevici – Nicoliţă, Brandan, Tănase,Surdu – Dică (Răduţ), Bilaşco

Bălgrădean –Bărboianu, Grigore, Moţi, Bordeanu – Torje, C. Munteanu, D. Kone, Alexe –Dănciulescu, L. Ganea

Foto: fcdinamo.ro


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-02-21Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image