2017-01-18 10:07

SPORT


Cine rămâne la Dinamo? Mai mulţi jucători sunt pe picior de plecare din Ştefan cel Mare

 |  18:45
Cine rămâne la Dinamo? Mai mulţi jucători sunt pe picior de plecare din Ştefan cel Mare
Afost totul bine şi frumos pentru Liviu Ciobotariu în turneul de pregătire din Austria, însăde acum înainte încep problemele pentru acesta. Motivul? O parte dintre jucătorii pe care i-a avut sub comandă în cantonament vor părăsi “haita”până la începutul sezonului. Şi cum lipsa acută a banilorîn Ştefan cel Mare este arhicunoscută, tehnicianului nu îi va rămâne decât săse descurce cu ce are la dispoziţie, iar dacă nu va avea, o să facă rost de laechipa a doua.

Alexe, ca şi dat la Cesena!

Dacă până acum Gabi Torje era cel mai aproape de odespărţire de “câini”, iată că Marius Alexe îi va lua-o înainte. Mijlocaşulstânga va pleca mai mult ca sigur în această săptămână în Italia, acolo unde vafi coleg cu Adi Mutu, la Cesena. Negocierile pentru împrumutul său pe un ansunt aproape finalizate, iar Dinamo va încasa 600.000 de euro, în timp cejucătorul va câştiga 150.000 de euro. Astfel, Cesena va deveni o colonie românească,deoarece, pe lângă Mutu şi Alexe, la gruparea din Serie A mai evoluează ŞtefanPopescu, un puşti adus în această vară de la echipele de juniori ale lui ASRoma. În altă ordine de idei, şi Torje va părăsi echipa în perioada următoare,destinaţia cea mai probabilă fiind Germania, Rusia sau tot Cesena, ultimadorind să aplice şi în cazul său metoda Alexe, împrumut cu opţiune de cumpăraredefinitivă.

MariusNiculae şi Pulhac nu vor să mai stea

Ceidoi s-au întors după împrumuturile de la Kavala, respectiv Hercules Alicante,dar nu vor face purici mulţi în “Groapă”.La Marius Niculae este vorba strict de partea financiară, Dinamo neavândposibilitatea să îi plătească atacantului contractul de 280.000 de euro pe an,mai ales că acesta a mai acceptat în urmă cu un an diminuarea salariului cu30%. Fotbalistul a intrat chiar bine în echipa lui Ciobotariu în partidele depregătire din Austria,fiind unul dintre remarcaţii acestuia. De partea cealaltă, Pulhac s-a întors devoie, de nevoie la Dinamo, însă gândul său e să plece cât mai repede, deoarecenu mai poate accepta salariul de sub 100.000 de euro pe care îl avea înainte săplece în Spania. Pentru Niculae există varianta Grecia, acolo unde a lăsat obună impresie în scurta sa aventură de la Kavala. Este dorit de Loţi Boloni laPAOK Salonic, dar şi de alte echipe mai mici din campionatul elen. PentruPulhac va fi însă mai greu să plece, având doar variantele Rusia, Ucraina sau China. Larândul lor, Muşat, Rus şi Eugen Crăciun au şanse reduse să rămână, însăsituaţia lor va deveni certă numai după ce ştie sigur ce se va întâmpla cuGăman şi Bărboianu, pentru care Cristi Borcea a promis că se va lupta să îiţină în continuare la echipă. Chiar şi Mărgăritescu ar vreasă renunţe la “alb-roşii”, după ce în această vară i-a fost redus salariul la jumătate.Pentru el sunt discuţii cu CS Mioveni, echipă ce i-a transferat până acum peNicolae Dică, Adrian Neaga, Ciprian Tănasă, Adrian Iordache şi Cristian Hăisan.

Dintrepuşti, doar Cazacu, Crişan şi Stănescu

Până să vină pe banca tehnică a formaţiei mari,Ciobotariu a pregătit echipa secundă a clubului. Iar acesta va fi mareleavantaj pentru unii jucători de acolo pe care antrenorul i-a luat în pregătireîn Austria, printre care îi amintim pe Vasile Bucă, Georgian Păun, SergiuScărlătescu, Raul Crişan, Raphael Stănescu şi Răzvan Cazacu, însă doar ultimiitrei au şanse reale de a rămâne în lot şi pentru sezonul următor. Cazacu chiareste văzut ca înlocuitorul perfect al lui Torje, putând juca atât fundaşdreapta, cât şi mijlocaş dreapta. Marea speranţă Raphael Stănescu are acumşansa să arate ce poate, după ce Ioan Andone l-a uitat în sezonul trecut laechipa a doua. Raul Crişan a fost o surpriză plăcută în cantonamentul dinaceastă vară, însă el va rămâne doar a patra variantă pentru postul de fundaşcentral, după Moţi, Dragoş Grigore şi Diabate.

Chiacu are interzis de la galerie

Un caz aparte îl reprezintă Hristu Chiacu, jucător careşi-a făcut junioratul la Dinamo. A fost adus de Mircea Rednic la echipa mare,în sezonul în care trupa din Ştefan cel Mare a reuşit titlul din 2007. S-aautoexclus de la Dinamo din cauza vieţii extrasportive agitate şi a fostîmprumutat la CS Otopeni, iar de aici a început ura sa pentru echipa care l-acrescut. I-a înjurat şi le-a arătat semne obcene acţionarilor dinamovişti la unmeci pe care “alb-roşiii” l-au jucat pe arena ilfoveană, însă lucrul cel maigrav s-a întâmplat acum doi ani, când mijlocaşul a fost împrumutat la PoliTimişoara. Ca să se pună bine cu fanii bănăţeni, care sunt recunoscuţi pentruantipatia faţă de Dinamo, Chiacu a scandat cu aceştia trivialităţi la adresaechipei de care practic aparţinea contractual. Inconştienţa jucătorului estetaxată vehement acum de suporterii dinamovişti, care i-au transmis clar că numai are ce să caute în “Groapă”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-01-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image