2017-01-17 21:49

SPORT


Cine vine şi cine pleacă de la Steaua

 |  21:00
Cine vine şi cine pleacă de la Steaua

Întotdeauna Gigi Becali a ţinut capul de afiş în materie de transferuri, indiferent că a fost vorba de pauza de iarnă sau cea dintre sezoane. Nici acum nu va face excepţie. Calificarea în primăvara europeană, dar şi faptul că finala Europa League se va disputa la Bucureşti, pe Arena Naţională, l-au ambiţionat, pentru a nu ştiu câta oară, pe patronul roş-albaştrilor să facă din Steaua o echipă care poate furniza surpriza anul acesta în cupele europene.

Dacă titlul pare o utopie în acest moment pentru Steaua, diferenţa de puncte faţă de liderul Dinamo fiind destul de mare (n.r., Steaua – Voinţa, după închiderea ediţiei), Becali riscă totul doar pentru Liga Europa. Şi pentru asta va băga iar mâna foarte adânc în buzunar pentru a face achiziţii cu nume.

Cine vine…

În poartă lucrurile sunt clare, Tătăruşanu rămâne numărul 1, iar Stanca va fi eterna rezervă. Pe linia de fund vor fi cele mai importante mutări. Ovidiu Dănănae este ca şi transferat şi va fi din retur noul fundaş dreapta al echipei, până la refacerea în primăvară a lui Gabi Matei. În centrul defensivei, internaţionalul Vlad Chiricheş a fost transferat pentru a fi titular, şi va face cuplu de fundaşi centrali cu Florin Gardoş. Pe stânga sunt şanse să fie transferat Sepsi, iar dacă mutarea nu se va face, Brandan va fi retras pe acest post, rezervă fiindu-i puştiul Valeriu Lupu. La mijlocul terenului, venirea aproape sigură a lui Alex Chipciu va produce unele permutări de locuri. Mijlocaş stânga de meserie, stegarul va fi mutat pe dreapta, deoarece pe acel post evoluează Cristi Tănase. Bourceanu va rămâne punct fix, în timp ce pentru celălalt loc de la mijlocul terenului, Becali încearcă imposibilul, brazilianul Vasluiului, Wesley Lopes. Chiar dacă are 31 de ani, mijlocaşul cariocas e singurul jucător pe care Becali îl vede un număr 10 autentic. În avanposturi, se încearcă separarea fraţilor Costea, în sensul că doar Mihai va rămâne la echipă. În rest, clauza de cumpărare a lui Nikolic (600.000 de euro) va fi activată, iar Tatu şi Rusescu sunt pe placul lui Becali, care va mai transfera încă doi atacanţi care „să dea multe goluri”.

Cine pleacă…

Dacă le capitolul veniri, doar Dănănae şi Chipciu par mutările sigure, la capitolul plecări lista e ceva mai lungă. Emeghara şi Galamaz vor părăsi sigur echipa, iar situaţia lui Martinovic este încă incertă. Pe partea stângă, Latovlevici este cu un picior şi jumătate transferat la Saint-Etienne, suma tranzacţiei fiind de aproximativ 1,1 milioane de euro. La mijlocul terenului, Bicfalvi intră din ianuarie în ultimele şase luni de contract, iar înţelegerea nu îi va mai fi prelungită. Astfel, cel mai vechi component al lotului se va despărţi cel mai târziu în vară de Steaua. La rândul lor, Dorinel Popa şi Mihai Răduţ, ambii accidentaţi în momentul de faţă, ar putea fi cedaţi împrumut la alte echipe, asta şi în funcţie şi de ce jucători vor fi achiziţionaţi. În atac, singurul care va pleca va fi , vârful oltean fiind considerat elementul disturbator din vestiar, şi care va fi cedat la prima ofertă avantajoasă.

Foto: Lucian Curelariu


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-01

TAGURI: steaua, veniri, plecari, transferuriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image