2017-01-25 01:18


Clauze antipatroni!

 |  18:06
Clauze antipatroni!

Relaţia dintre patron şi antrenor în fotbalul românesc a depăşit de mult o relaţie normală patron-angajat. Tot mai mulţi finanţatori, începând cu Gigi Becali, Adrian Porumboiu sau Ioan Niculae, se implică mai mult decât este necesar în viaţa unei echipe. Impun ce jucători să intre în primul 11, intră la pauză la vestiare pentru a face tărăboi dacă nu li se ascultă ordinele, îşi permit să jignească în emisiunile tv propriii jucători şi antrenori, pe care îi umilesc dându-i afară fără să clipească.

Până acum un an şi jumătate, atunci când actualul selecţioner, Victor Piţurcă, a pus piciorul în prag. Se înţelesese cu Gigi Becali să preia Steaua, însă antrenorul nu a vrut să aibă parte în nici un fel de imixtiunea bine ştiută a patronului stelist la echipă. Iar pentru asta a pus clauză în contract, iar la prima abatere a lui Becali, părăsea banca tehnică. Şi cum Gigi Becali nu a putut să-şi ţină gura, tehnicianul a renunţat imediat la echipă. Piţi nu s-a abătut de la principiile sale şi a aplicat aceeaşi strategie şi în Bănie, însă şi cu Adrian Mititelu s-a întâmplat exact la fel.

De curând a venit rândul lui Ioan Ovidiu Sabău, şomer de câteva luni după despărţirea de FCM Târgu-Mureş. A intrat în negocieri cu Porumboiu, după ce acesta din urmă l-a dat afară pe Viorel Hizo. Cunoscându-i foarte bine “metehnele” patronului moldovenilor, cel poreclit “Moţul” a vrut să se asigure că va avea viaţă liniştită la Vaslui. “În contractul pe care i l-am prezentat domnului Porumboiu era un paragraf în care se menţiona că oficialii echipei, dar şi anumiţi intermediari, nu au voie să intre în vestiar sau să participe la antrenamente. Mai mult, le este interzis acestor persoane să dea indicaţii jucătorilor, pentru că asta este doar treaba antrenorului principal. Prin asta am vrut să mă asigur că nu îmi va fi ştirbită munca în nici un fel”, a spus Sabău.La auzul acestor cerinţe, de bun-simţ, Porumboiu a luat foc şi a sistat imediat discuţiile: “Dacă mă luam după Sabău, nu mai aveam voie să mă apropii la mai puţin de trei kilometri de vestiar sau de sediul clubului şi nu aveam voie să vorbesc cu jucătorii mei. Nu ştiu ce-or crede oamenii ăştia care sunt antrenori despre ei, dar după părerea mea e absurd”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-19

TAGURI: Patroni, antrenori, clauze_anti_patroniComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image