2019-03-25 00:09


Clubul Rapid nu va evolua în ediția 2016-2017 a Ligii I

 |  14:30
Clubul Rapid nu va evolua în ediția 2016-2017 a Ligii I

Clubul de fotbal Rapid București nu va evolua în ediția 2016-2017 a Ligii I din cauza deciziei Curţii de Apel București în dosarul privind suspendarea cererii de intrare în faliment, a anunţat secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan.

''Este o decizie pe care o putem anticipa toți. În Adunarea Generală s-a decis cât se poate de clar ce se va întâmpla la data de 21 iulie. Așadar așteptăm finalul acestei zile. Dacă până diseară nu se întâmplă o minune, adică să vină cineva să achite toate datoriile, din păcate Rapid nu va participa la ediția 2016-2017 a Ligii I. Adunarea Generală a oferit trei soluții pentru situații, iar în ultima dintre ele ne aflăm în acest moment. Respectiv Curtea de Apel a amânat cererea de suspendare a hotărârii de faliment a clubului Rapid. În această situație, Adunarea Generală a stabilit atunci printr-o hotărâre ca ACS Poli Timișoara să evolueze în Liga I. FC Rapid azi e în faliment, adică s-a dispus dizolvarea societății și i s-a ridicat dreptul de administrare. Singurele acte pe care le poate semna azi lichidatorul pot fi făcute doar pentru desființarea clubului. Ceea ce înseamnă că Rapid nu poate angaja jucători, antrenori sau face cheltuieli pentru transport sau cazare. Așadar, azi Rapid se află în plină procedură de dizolvare'', a afirmat oficialul LPF.

Justin Ștefan a mai spus că LPF a primit o adresă din partea lichidatorului judiciar al clubului Rapid, Aurel Brihac, în care acesta informează că gruparea nu își poate continua activitatea nici dacă instanța admite suspendarea falimentului.

''LPF a primit din partea lichidatorului judiciar o adresă în care acesta menționează că și în cazul în care s-ar dispune suspendarea falimentului până la judecarea recursului nu există efecte privind revenirea la planul de reorganizare și nici la activitatea sportivă'', a menționat el.

''Avem și dispoziție regulamentară care spune ce se întâmplă. În situația în care clubul nu se înscrie este exclus din competiție sau în alte situații similare. Situații similare înseamnă faptul că clubul nu poate participa la competiție. Iar un club care nu poate face acte azi, nu poate participa la competiție, iar regulamentul spune clar că rămâne în Liga I prima echipă retrogradată în sezonul precedent, respectiv ACS Poli Timișoara. O echipă care începe cu—14 puncte penalizare. E o situație neplăcută, ne confruntăm cu ea, dar trebuie să ne-o asumăm'', a completat Justin Ștefan.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-21

TAGURI: club, rapid, nu, evolueaza, editie, 2016, 2017, liga, I, fotbal
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...