2018-11-18 10:19


CM DE HANDBAL. După eşecul greu de digerat contra ibericelor, România dă piept joi seară cu Norvegia

 |  18:46
CM DE HANDBAL. După eşecul greu de digerat contra ibericelor, România dă piept joi seară cu Norvegia
Florentin Dincă

Vrem să credem că duşul (foarte) rece suferit în faţa Spaniei, scor 18-26, le-a prins bine fetelor lui Tomas Ryde, iar joi seară, de la ora 21.30, pe DolceSport, tricolorele vor presta o cu totul altă evoluţie cu Norvegia şi vor obţine a treia victorie din Grupa D a Campionatului Mondial. Reamintim că obiectivul României la această competiţiei este ocuparea unuia dintre primele şapte locuri. Câştigătoarea CM obţine calificarea direct, în timp ce echipele clasate pe locurile 2-7 vor merge în turneele preolimpice, programate între 7-10 aprilie 2016.

Calificată deja în optimile turneului final în urma rezultatelor înregistrate până acum, naţionala României ocupă momentan locul 3 în grupă, cu patru puncte acumulate, în urma Rusiei (6 puncte) şi a Norvegiei (4 puncte), dar înaintea Spaniei (4 puncte). România a învins Puerto Rico, scor 47-14 (23-3), şi Kazahstan, scor 36-20 (18-12), şi este în optimi, în condiţiile în care, cu două etape înaintea finalului grupei, Kazahstan şi Puerto Rico nu au adunat nici un punct, ambele fiind învinse net de reprezentativa nostră, iar primul criteriu de departajare la egalitate de puncte este rezultatul direct. Chiar dacă suntem în a cest moment pe locul 3, este greu să menţinem această poziţie, iar cel mai probabil vom încheia grupa pe 4, având în vedere că după meciul cu Norvegia, vom da piept mâine cu liderul Rusia. Primele patru clasate din fiecare grupă se vor califica în optimi, programate în 13 şi 14 decembrie, urmate apoi de sferturile de finală, pe 16 decembrie, de semifinale (18 decembrie), şi finalele pentru medalii (20 decembrie). Dacă nimic senzaţional nu se întâmplă în ultimele două etape, România va întâlni în optimi din Grupa C Brazilia, campioana mondială en-titre, sau Franţa.

Accent pe apărare … şi pe atac!

Defensiva României a fost de nerecunoscut împotriva Spaniei. Au fost opt goluri ale ibericelor primite pe zonă centrală, de la 9 metri, şi alte cinci cu pivotul. Sportivele noastre au fost mai mereu fără reacţie în apărare, mai ales după minutul 20. Din  acel fatic minut, când scorul arăta 11-8 pentru noi, România nu a mai marcat decât 7 goluri! 7 goluri în 40 de minute, adică o medie de un gol la şase minute?! Selecţionarul Spaniei a câştigat meciul când a decis neutralizarea Cristinei Neagu prin marcaj în zonă. Scoaterea din joc a interului stânga a însemnat începutul sfârşitului. Ryde trebuie să ia în calcul şi să găsească soluţii, pentru că această tactică ar putea fi folosită cu brio astă-seară şi de Norvegia, dubla campioană mondială (1999, 2011), campioană europeană şi olimpică en-titre. Nordicele au pierdut primul meci la CM, cu Rusia, la mare luptă, 25-26, apoi şi-au trecut în cont două vitorii facile, 39-13 cu Puerto Rico, şi 40-19 cu Kazahstan.

Ryde, luat în colimator de Stângă şi Tadici

După un început foarte bun, cu două victorii concludente, România a arătat rău în repriza a doua cu Spania A fost de ajuns acest insucces ca selecţionerul primei noastre reprezentative să fie deja luat la rost. Fostul antrenor al României, Gheorghe Tadici, l-a pus la zid pe tehnicianul nordic. Şi chiar are dreptate. Ryde nu a fost deloc în stare să le impulsioneze de pe margine pe fete contra Spaniei, mai ales în mitanul secund. Nici măcar la time-out-uri, unde acesta a fost absent total. “Ryde a stricat tot ce a fost ordine, disciplină, idee de joc. Să ne lase, să se întoarcă la el acasă. Le încurcă pe fete. Înfrângerea cu Spania este o consecinţă a apărării din zona centrală. A fost un experiment nefericit cu Gabriella Szucs intermediar”, a tunat Tadici, care a fost completat la fel de dur de Vasile Stângă, Sport Total FM: “În momentul în care nu reuşeşti să le transmiţi jucătoarelor ce ai în capul tău, e greu... Lipsa de comunicare a condus aici. La time-out, vorbea Buceschi, iar Ryde se uita la el, nu ştia ce zice.Asta e meteahna antrenorului străin în România. A fost un lucru penibil la time-out-uri. Stătea săracul şi se uita. Nu ştia ce se întâmpla. Probabil avea în mintea sa spună ceva, dar nu-şi găsea cuvintele”.

Clasament Grupa D 1          Rusia                6 puncte           99-69 2          Norvegia          4 puncte           104-58 3          Romania           4 puncte           101-60 4          Spania              4 puncte           83-56 5          Kazahstan      0 puncte           49-107 6          Puerto Rico      0 puncte           45-131 

Foto: pariori.ro


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-09

TAGURI: romania, norvegia, handbal, campionat, mondial
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...