2018-12-13 08:29


“Cocoşul” milionar! Radu Ştefan vrea bani multi de la Lazio pentru a-si prelungi contractul

 |  18:40
“Cocoşul” milionar! Radu Ştefan vrea bani multi  de la  Lazio pentru a-si prelungi contractul

Fostul dinamovist, poreclit “Cocoşul”, sau imediat ce a ajuns în Italia, “noul Chivu”, este pe cai mari la Lazio. Ofertele de la granziicontinentului curg la adresa sa, însă clubul roman ţine cu dinţii de el, saumai bine zis de preţul său. Patronul lazialilor, Claudio Lotito, vrea să apliceaceeaşi strategie ca şi în cazul lui Aleksandar Kolarov. Acum un an,internaţionalul sârb era principalul vizat pentru un transfer pe bani mulţi şia fost vândut exact la momentul oportun la Manchester City. Suma de transfer,22 de milioane de euro. Cu Radu Ştefan lucrurile stau cam la fel, însă sumacerută este mai mică, aproximativ 15 milioane de euro.

Top sume transferurijucători români:

Adrian Mutu (Parma-Chelsea) - 23 de milioane de euro;Cristi Chivu (Roma-Inter) - 15 milioane de euroCosmin Contra (Alaves-AC Milan) - 10 milioane de euroCiprian Marica (Şahtior-Stuttgart) - 8 milioane de euro;Cristian Săpunaru (Rapid-Porto) - 6 milioane de euro;

Evoluţiiledin acest sezon ale lui Radu Ştefan nu aveau cum să rămână fără ecou. Marileechipe ale Europei sunt pe urmele lui, şi chiar dacă Lazio i-a propus mărireade cinci ori a salariului, adică 2 milioane de euro pe sezon, şansele ca el sămai rămână mult timp pe Olimpico sunt infime. Manchester City, Chelsea, BayernMünchen, Inter Milano, Barcelona şi Napoli sunt formaţiile care îl au în vederepentru un posibil transfer. “Există oferte de laalte cluburi pentru el, dar nu ştiu... luna asta vom discuta. Mercato estedeschis până la sfârşitul lunii, aşa că rămâne de văzut”, a declarat impresarulsău, Victor Becali, care a mai adăugat că nu este pe deplin mulţumit de ofertalui Lazio pentru prelungirea contractului: “Radu este posibil şi să-şiprelungească înţelegerea. Avem o propunere din partea celor de la Lazio, vomdiscuta. Toată luna asta avem timp. Propunerea este destul de bună, dar poatefi şi mai bună. Radu are evoluţii bune şi merită o propunere mai bună”.

Top salarii jucători români:

Cristi Chivu - 3,5 milioane de euroRăzvan Raţ - 2,2 milioane de euroAdrian Mutu - 2 milioane de euroCiprian Marica - 1,8 milioane de euroMirel Rădoi - 1,5 milioane de euro

Ignorat la naţională!

Joacăde doi ani bine spre foarte bine în Serie A, însă a fost mai tot timpul ocolitla echipa naţională. De pe vremea lui Piţurcă a fost sărit din schemă, pentruca timp de un an, Răzvan Lucescu să nici nu îl bage în seamă. S-a zvonit căRadu Ştefan se dă mereu lovit, însă fotbalistul susţine că nu a primit telegramelede convocare. Lucescu jr s-a bazat în ultimul an pe aceeaşi doi jucători debandă stângă, Raţ şi Neşu, dar nici ca fundaş central nu l-a încercat pe Radu,selecţionerul mergând pe pariurile sale Goian, Maftei şi M. Constantin. Radu afost chemat la meciul cu Franţa din această toamnă, însă a rămas pe banca derezerve. De curând, Răzvan a înţeles că trebuie întinerită naţionala şi, pelângă Torje, Stancu, Deac sau Râpă, l-a chemat la lot pentru amicalul cu Italiadin nou pe jucătorul lui Lazio, dar iar ghinion, se accidentase cu câteva zilemai devreme şi a ratat iarăşi naţionala.

GicăPopescu este încântat de prestaţiile din Italia ale lui Radu, ba mai mult decâtatât, îl vede titular şi în echipa naţională: “Evoluţia lui este apreciată înItalia. Este la un club important, aflat pe locurile fruntaşe aleclasamentului. La un meci a fost şi căpitan de echipă, lucru foarte important.El trebuie să continue aşa. Este unul dintre cei mai buni fundaşi din Italia şicred că ar fi un om important la naţională”.

Acum patru ani era la Dinamo II!

Ascensiunea lui Radu Ştefan a fost fulminantă. Însezonul 2005/2006era la echipa a doua a lui Dinamo, împreună cu Ropotan, Liviu Ganea sauMatache. Prestaţiile excelente de la Dinamo II i-au atras atenţia lui MirceaRednic, care fusese numit antrenor principal la echipa mare. “Puriul” nu a stat mult pe gânduri şi l-a băgat titular. A urmat sezonul încare Dinamo a câştigat categoric campionatul, an în care cuplul de fundaşicentrali Radu Ştefan-Moţi a fost de netrecut. Primul pas fusese făcut de Radu,iar transferul afară nu avea cum să mai întârzie. La începutul lui 2008, Lazioîl împrumută pentru un sezon şi îşi păstrează prima opţiune de cumpărare contrasumei de 5,4 milioane de euro. Delio Rossi, tehnicianul de atunci al romanilor,îl aruncă direct în luptă şi se convinge repede de talentul apărătorului, iardupă un an este achiziţionat definitiv. Folosit mai mult fundaş central,deoarece pe stânga titular era Kolarov, românul impresionează aproape înfiecare meci. Câştigă în 2008 Cupa Italiei, iar un an mai târziu şi SupercupaItaliei.

Sezonul2009-2010 a fost unul dificil pentru Radu Ştefan. Delio Rossi a fost schimbatcu Davide Ballardini, iar românul a pierdut postul de titular, deoarece noultehnician folosea un sistem 3-5-2, în care apărătorul nu îşi mai găsea locul.Pe finalul sezonului, atunci când Lazio se bătea la retrogradare, Lotito îlschimbă pe Ballardini cu Edoardo Reja, iar echipa se salvează cu doar două etapeînainte de final. Noul antrenor schimbă iar sistemul, într-un 4-4-2, iar deatunci Radu Ştefan este titular incontestabil pe banda stângă, prestaţiile saledin acest sezon sunt excelente, iar laudele la adresa sa nu mai contenesc. Pedeasupra, românul a fost în premieră şi căpitanul lui Lazio. La doar 24 de ania preluat banderola de căpitan în ultimele 30 de minute ale meciului dincampionat cu Catania.

Chiardacă evoluează de doi ani pentru Lazio, Radu Ştefan nu s-a lipit până acum degol. Şi asta deoarece la fazele fixe, fundaşul român are tot sarcini defensive.Nici la Dinamo nu avea o cifră mult mai bună, a marcat un singur gol, într-unmeci pierdut cu CFR Cluj.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-10-31
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...