2017-01-21 10:39

SPORT


Competiţie pentru “câini”

 |  16:50
Competiţie pentru “câini”

Crema cluburilor din Europa de Est au de gând ca în viitorul apropiat să-şi înfiinţeze propria competiţie europeană, deoarece majoritatea dintre ele nu au “acces” aproape niciodată la masa bogaţilor din Liga Campionilor sau Liga Europa. Proiectul a fost discutat deja în această săptămână la Sofia, iar pe lângă ţara noastră, reprezentată de oficialii lui Dinamo Bucureşti, printre ţările interesate de o asemenea competiţie se numără Rusia, Ucraina, Serbia, Turcia, Grecia, Bulgaria, Cipru şi Moldova.

Ceea ce îşi propune în principal acest demers este creşterea competitivităţii şi a forţei financiare a cluburilor din această regiune. “Fotbalul din Est rămâne tot mai mult în urma celui din Europa Centrală şi de Vest. E dificil accesul cluburilor noastre în Liga Campionilor şi Europa League”, a declarat organizatorul întâlnirii, Dimităr Borisov, preşedintele clubului ŢSKA Sofia, care a adăugat că mai mulţi sponsori şi-au trimis reprezentanţii şi sunt gata să investească în competiţie odată ce va fi primit acordul UEFA.

Conform planului, competiţia va fi monitorizată de UEFA, în acord cu regulile lor. Următoarea întâlnire va avea loc la Belgrad, pe 25 noiembrie, iar clubul „câinii“ au anunţat că vor găzdui altă reuniune în decembrie. Iniţial, Liga Europei de Est va avea loc din septembrie până în mai, cu 32 de echipe. Acestea vor fi distribuite în 8 grupe a câte patru echipe, apoi vor urma fazele eliminatorii. Echipele care nu trec de faza grupelor în Liga Campionilor şi Europa League vor putea participa în fazele eliminatorii ale acestei competiţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-25Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image