2018-10-18 12:54


UPDATE. Constantin Budescu vrea să rămână la Astra dacă decide să refuze oferta de la Al Ahli Doha

 |  18:23
UPDATE. Constantin Budescu vrea să rămână la Astra dacă decide să refuze oferta de la Al Ahli Doha
Florentin Dincă

Telenovela Constantin Budescu se va termina în aceste zile. Şi mai precis până sâmbătă, când este dead-line-ul fixat de şeicii lui Al Ahli Doha. Practic mijlocaşul naţionalei are de ales între oferta pe doar şase luni sigură a qatarezilor, pentru aici e vorba de un împrumut cu opţiune de cumpărare, şi rămânerea la Astra până la vară. Varianta Steaua nu pare a fi agreată de fotbalist, care preferă să mai stea şase luni la Giurgiu, să joace la Campionatul European din Franţa, acolo unde el speră să aibă evoluţii foarte bune care să-i deschidă alte “orizonturi” financiare.

UPDATE 22.34 Rasturnare de situatie. Conform digisport.ro, Ioan Niculae ar fi acceptat pana la urma oferta de 1,1 milioane de euro a lui Gigi Becali, cu 100.000 de euro mai mult decat oferta initiala. Si Budescu ar fi fost convins sa semneze pe 5 ani, 240.000 de euro pe sezon, acesta luandu-si astfel adio de la un transfer in strainatate.                                                                                                                                                                                                           De o lună încoace, Budescu face calcule peste calcule în privinţa viitorului său fotbalistic. Prima ofertă oficială pe care Astra şi jucătorul au primit-o a fost de la Al Ahli Doha. Iniţial a fost vorba de 1,1 milioane de euro pentru clubul giurgiuvean, sumă plătită în două tranşe, plus un contract pe doi ani şi jumătate pentru Budescu, cu un salariu total în valoare de 2,1 milioane de euro. Ulterior, a venit şi oferta lui Gigi Becali, care suna astfel: 1 milion de euro la Astra, iar jucătorul avea pregătit un contract de 280.000 de euro pe sezon, şi asta timp de cel puţin trei ani. Concomitent cu propunerea Stelei, qatarezii s-au răzgândit şi doresc acum să-l împrumute pentru şase luni pe jucător, pentru ca abia la vară, dacă acesta se va acomoda şi va da rezultatele scontate, să fie achiziţionat definitiv. În cele şase luni “de probă”, Budescu urma să încaseze 250.000 de euro, plus diferite bonusuri de performanţă.

Un factor important pe care Budescu îl ia în considerare este EURO 2016. În condiţii normale şi dacă va fi lipsit de accidentări, el este sigur de un post de titular, iar în cazul unor evoluţii senzaţionale ar atrage instantaneu şi alte oferte consistente. Şi chiar poate chiar din Vest. Din această cauză înclină tot mai mult să rămână la Astra, chiar în condiţiile financiare dezastruoase de la echipă, şi să nu se lege pentru câţiva ani de Steaua, şi să nu mai plece prea curând în străinătate.

“Din informaţiile mele erau toate formalităţile făcute şi trebuia să plece mâine (n.r - azi) în Qatar...Ce s-a mai întâmplat între timp nu mai ştiu. Şi Dani Coman ştia la fel, ca el ar urma să plece în Qatar. Dacă nu se va mai face acest transfer, nu ştiu motivul. Suma era 1,1 milioane de euro şi un contract pe doi ani si jumatate. Budescu e unul dintre cei mai buni jucători pe care i-am antrenat. Are calităţi native. Din punctul acesta de vedere poate ajunge la un alt nivel, poate progresa. Sper să rămână la Astra în continuare", a declarat la DolceSport antrenorul Astrei, Marius Șumudică.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-06

TAGURI: steaua, constantin budescu, transfer, al ahli, astra giurgiu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...