2019-02-23 05:39


Contra a fost dat afară de la Timişoara pentru că este “tare-n gură”! Comportamentul patronilor din Liga I nu mai are limite

 |  18:29
Contra a fost dat afară de la Timişoara pentru că este “tare-n gură”! Comportamentul patronilor din Liga I nu mai are limite

Finanţatorii din fotbalul românesc nu se dezmint. Dacă până acum dădeauantrenori afară din cauza lipsei rezultatelor şi a neîndeplinirii obiectivelor,iată că acum patronii au mai brevetat încă un motiv. Dacă eşti “tare-n îngură” sau ai tupeul să le răspunzi eşti “executat”. Îndirect, la tv. Marian Iancu nu a mai suportat egalul de la Bistriţa, acolo undeechipa sa a fost egalată pe final după ce condusese cu 2-0 şi 3-1, şi a începutsă arunce cu acuze în stânga şi în dreapta. Principalul vizat, Cosmin Contra,pe care l-a acuzat de indolenţa cu care jucătorii bănăţeni evoluează în ultimul timp, asta chiar dacă fostul internaţional nu apierdut în campionat şi se afla pe locul doi în clasament, cu şanse reale latitlu. “Contrasă se ducă să mai înveţe meserie. Nu ştiu de ce era supărat pe arbitri. Maibine era supărat pe jucătorii săi, pe indolenţa şi nesimţirea lor. Unii se credmari vedete, iar de câteva meciuri nu mai joacă nimic. Îi voi da afară pecâţiva dintre ei, pentru că nu am nevoie de vedete la echipă”, a tunat Iancu după meciul de la Bistriţa. Tehnicianul, cel poreclit “Guriţă”, un om cunoscut ca aprig la mânie şi care spune lucrurilor pe nume,indiferent de consecinţe, nu a rămas dator şi a rabufnit la vorbele grele alepatronului. “Ne-alipsit concentrarea pe final, dar jucătorii mei nu au fost indolenţi. Dacă esteadevărat ce a zis dânsul despre jucători, atunci să vină el să antrenezeechipa. I-am spus clar că dacă mai atacă jucătorii o să ne dăm mâna şi ne vomdespărţi. Aşteaptă fiecare ocazie să atace echipa. El ştie prea mult fotbal şieu ştiu prea puţin. Atât am putut să fac. Cine mă cunoaşte ştie că nu pot trecepeste astfel de acuzaţii, s-a terminat”, a spus Contra.

Lui Iancu nu îi venea să creadă că un angajat de-al său îşi permite săîl înfrunte şi, specific conducătorilor din fotbalul românesc, a luat deciziacapitală în privinţa băncii tehnice. “O să găsim pe altcineva în locul lui Contra,dacă vorbeşte în felul ăsta. Dacă eşti tare-n gură, cum este Cosmin, pleci.Pentru modul cum a vorbit nu va mai fi niciodată antrenor la Timişoara, atâttimp cât voi fi eu aici. Contra este un rebel şi eu am riscat, i-am dat pe mânăechipa şi uite unde s-a ajuns. El nu m-a cunoscut, însă acum mă vacunoaşte. Contra nu mai este antrenor la Timişoara. La revedere, să-şi cauteechipă. Păi ce, eu sunt prost şi el este deştept?“, a declaratMarian Iancu. Ulterior, a doua zi, la rece, patronul Timişoarei tot nu şi-aschimbat discursul faţă de Contra: “El nu are dreptul să depăşească o anumită limită. Sunt sigur căva descoperi în comportamentul lui obrăznicia şi penibilul în care singur s-aintrodus. Când va realiza că trebuie să respecte ierarhiile şi că există odiferenţă între ce a realizat pe teren ca fotbalist, atunci când depindea numaide talentul şi inteligenţa lui şi ce poate realiza ca antrenor când depinde deo întreagă structură a clubului, atunci va putea să facă pasul către o carierăîn acest domeniu”.

L-a ameninţat să-şi încheie cariera defotbalist

Înurmă cu doar trei săptămâni, după un meci la Urziceni, încheiat 1-1, Iancu l-aatacat pentru prima dată pe Contra şi i-a dat de pe atunci preavizul. I-areproşat în termeni duri că nu renunţă pentru totdeauna la statutul de jucătorpentru a se putea dedica carierei de antrenor: “Nu mai amnevoie de jucătorul Contra, am nevoie de antrenorul Contra. El nu mai poatejuca, începe să mă enerveze că nu vrea să înţeleagă. I-am spus deja de câtevaori, dar tot intră pe teren. I-o spun direct, poate înţelege, dacă mai intră peteren ne despărţim”. Iată că “Guriţă” l-a ascultat în aceastăprivinţă, deşi era convins că încă îşi mai putea ajuta echipa din teren înacest sezon. Al doilea scurtcircuit între Contra şi Iancu s-a produs înainteapartidei cu Dinamo, atunci când patronul bănăţenilor a încercat diversiunea cuAlexa, Zicu şi Helder, gest care nu i-a picat deloc bine lui Contra. De fapt,antrenorul nu a vrut să detalieze aceste două episoade, însă nu a negatclinciurile: “Şi-a bătut joc de două ori de mine, însă euam conştiinţa împăcată, mi-am făcut datoria faţă de Poli”.

Uhrin, înpole-position!

După ce i-a făcut vânt lui Contra, patronul de la BkP a luat legăturaimediat cu fostul tehnician al Timişoarei, Duşan Uhrin jr. Tehnicianul ceh arecunoscut că a fost contactat de team managerul Daniel Stanciu, însă aşteaptă OK-ulfinal al lui Marian Iancu. Deşi nu a plecat în condiţii tocmai cordiale de laTimişoara, Uhrin a afirmat că i-ar face plăcere să se întoarcă să lucreze peBega.

Out şi Burcă!

Contranu este singura “victimă” a lui Marian Iancu, oficialul Timişoarei anunţându-lîn direct la tv pe fundaşul Ovidiu Burcă de faptul că din iarnă i se va reziliacontractul deoarece, după spusele sale, prestaţiile apărătorului au fost multsub aşteptări. Burcă a venit în vară pe Bega de la Energie Cottbus, acolo undea bifat 32 de meciuri sezonul trecut şi chiar fusese în mai multe meciuricăpitanul formaţiei din 2.Bundesliga.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-11-01

Mai multe imagini:
Contra a fost dat afară de la Timişoara pentru că este “tare-n gură”! Comportamentul patronilor din Liga I nu mai are limite
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...