2018-11-19 07:59


Cristi Balaj, arbitrul care a viciat rezultatul meciului Dinamo – Astra (2-2), a fost din nou delegat la Liga 1

 |  18:09
Cristi Balaj, arbitrul care a viciat rezultatul meciului Dinamo – Astra (2-2), a fost din nou delegat la Liga 1

În etapa a 14-a, cu un minut înaintea finalului prelungirilor meciului cu Astra de pe teren propriu, jucătorii dinamoviştii au simţit că pică cerul pe ei. Conduceau cu 2-1 şi se pregăteau să sărbătorească o victorie mare în faţa campioanei, însă centralul Cristi Balaj a luat decizia să acorde oaspeţilor un 11 metri doar de el văzut la un contact între Romario (Astra) şi Penedo (portar Dinamo). Numai că respectivul contact a avut loc după ce goalkeeperul “câinilor” respinsese mingea, astfel că nici nu se punea problema de acordare a vreunui penalty. Şi totuşi veteranul Balaj l-a dat, Nicoară a marcat de la punctul cu var, iar rezultatul final al partidei a fost viciat în mod grosolan de “omul în negru”.

Degeaba au urlat toţi dinamoviştii, în frunte cu Mutu, Andone şi toţi jucătorii, degeaba au făcut campanii pe Facebook anti-Vassaras şi pentru salvarea arbitrajului românesc, că nimic nu s-a întâmplat. Tocaţi mărunt în mai multe meciuri de arbitraje, dinamoviştii au crezut că luările lor de poziţie vor duce la sancţiuni dure pentru arbitrii care greşesc flagrant. Însă, nici o pedeapsă din partea şefului grec, care în urmă cu o săptămână persifla fotbalul românesc, stârnind mânia lui Gică Hagi.

Drept recompensă pentru rezultatul viciat la Dinamo – Astra, Kyros Vassaras l-a delegat din nou pe Balaj, după doar două etape! La meciul din runda a 17-a, între CSMS Iaşi şi CSU Craiova, scor 2-1. Probabil că şeful CCA a crezut că timpul a rezolvat problema (n.r – a trecut o lună de atunci), că dinamoviştii au trecut cu vederea, că fanii au uitat, că de atunci a mai jucat şi naţionala, că lumea a fost distrasă de alte evenimente, şi a considerat că Balaj a fost pedepsit destul. Două etape pe bară pentru vicierea rezultatului unui meci important?!?!

Ziarul PUTEREA scria pe 30 octombrie despre eroarea flagrantă a lui Balaj de la respectiva întâlnire, iar titlul materialului a fost cât se poate de sugestiv: Balaj, mai bine de pensionai anticipat. Şi asta pentru că arbitrul băimărean se va retrage din carieră la sfârşitul acestui an, deşi mai putea activa încă doi ani în Liga 1.  “Vreau doar să-mi închei această activitate cu fruntea sus, fără să fiu pătat de nimic”, spunea Balaj în momentul în care a anunţat că se retrage. Poate că Vassaras a ţinut cont de acest lucru şi s-a gândit n-ar fi rău să-i ofere ca şi cadou lui Balaj alte câteva partide de condus, aşa ca bonus de despărţire.

Că oricum Cristi se retrage, că nimeni n-o să mai zică nimic, că toată lumea a uitat “incidentul”, că nimic nu s-a întâmplat. Precum se vede, aşa se procedează în arbitrajul românesc, păstorit de Kyros Vassaras şi Alexandru Deaconu. Greşeşti flagrant, nu e nici o problemă. Stai două etape şi revii din nou pe teren. Cu astfel de metode, să tot greşiţi arbitrilor. S-a dat liber la greşeli. Mai mari, mai mici, nu contează. Pedeapsa nu e mare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-28

TAGURI: cristi balaj, arbitru, meci, dinamo, astra, liga 1
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...